Secretul celor mai sănătoase gogoși. Se fac la cuptor, iar rețeta este simplă

Secretul celor mai sănătoase gogoși. Se fac la cuptor, iar rețeta este simplăSursa foto. Flickr

Dacă sunteți la dietă sau nu vreți să mâncați prăjeli, puteți încerca rețeta de gogoși la cuptor. Acest desert este mai sănătos și mai gustos decât celelalte. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente.

Rețeta de gogoși la cuptor este mai mult decât potrivită pentru cei care țin dietă și care vor să mănânce un desert cu puține calorii. Această rețetă este mult mai sănătoasă ca cea clasică, prăjită, și se prepară foarte ușor. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

350 g făină 180 ml lapte călduț 10 g drojdie uscată 1 lingură unt nesărat 80 g zahăr 1 ou 1 vârf de linguriță nucșoară 1/2 linguriță sare

Pentru glazurat (opțional)

zahăr pudră vanilat glazură de ciocolată

Cea mai sănătoasă rețetă de gogoși

Pune o treime din laptele călduț într-un castron mare. Sfarămă drojdia înăuntru și lasă să stea 5 minute. Într-un bol mic, combină restul de lapte cu zahărul și unt. Adaugă în bolul mare, amestecă. Adaugă și oul, amestecă până la omogenizare. Acum a venit momentul să adaugi făina, nucșoara și sarea și să le amesteci bine. Dacă aluatul format e lipicios, poți pune mai multă făină.

Frământă aluatul pe o suprafață pudrată cu făină, timp de 5 minute/până când aluatul e maleabil, elastic. Formează o „bilă” mare din el, pe care pune-o într-un vas ușor uns cu ulei (ca să nu se lipească de el), acoperă cu folie alimentară și lasă-l la crescut, până se dublează. Întinde aluatul cu un sucitor pentru că el va crește când îl vei băga la cuptor.

Cu un pahar normal decupează gogoșile. Dacă vrei să le faci gaură: cu un păhărel de țuică sau cu un capac de ruj/dop de sticlă decupezi și centrul gogoșii. Preîncălzește cuptorul la temperatură mare. Pune o hârtie pergament pe o tavă, pune gogoșile pe ea. Acoperă cu un prosop curat și lasă așa 45 de minute.

Dă gogoșile la cuptor 7-10 minute (să verifici să nu se ardă). Scoate-le, lasă-le la răcit 5 minute și apoi acoperă-le în glazura de ciocolată. Dacă vreți ca rețeta să fie mai simplă, poți să torni doar zahăr vanilat peste el și gata. Poftă bună!, potrivit rețeteunica.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News