Gogoși delicioase, rețeta de la bunica. Trucul care le face să rămână atât de pufoase

Gogoși delicioase, rețeta de la bunica. Trucul care le face să rămână atât de pufoase Sursa foto. Flickr

Află cum poți să pregătești cele mai pufoase gogoși. Dacă vei urma rețeta și vei folosi acest truc inedit vei obține gogoși pufoase. Le poți servi simple, cu zahăr pudră sau umplute cu ciocolata sau gem.

Gogoșile sunt unul dintre cele mai iubite deserturi. Ele nu sunt doar pe placul copiilor, ci și al adulților. De asemenea, le poți face acasă în mai multe variante. 

Gogoșile făcute în casă sunt perfecte. Prin această rețetă își voi prezenta trucul care le face să rămână atât de pufoase. Ingredientele sunt simple, le are oricine în cămara. 

Ingrediente

Pentru această rețetă vei avea nevoie de:

Ne puteți urmări și pe Google News
  1.  200 ml lapte
  2. 20 grame drojdie proaspătă sau un pliculeț drojdie uscată
  3.  25 ml ulei
  4. o lingură  zahăr
  5. un ou
  6. coaja rasă a unei lămâi
  7. coaja rasă a unei portocale
  8. un praf sare
  9. 450 grame faină

Mod de preparare

Mai întâi, topește drojdia și zahărul în laptele cald într-un recipient încăpător. Adaugă jumătatea din cantitatea de faină, sarea, uleiul, oul și coaja de citrice. Omogenizează și completează compoziția cu restul de făină. Este bine de știut că aluatul va rămâne ușor lipicios. Dă-l la crescut presărat cu făina și acoperit cu un prosop de bucătărie curat.

După circa o oră sau două, când aluatul și-a dublat volumul, răstoarnă-l pe blatul bine presărat cu făină. După acest pas, frământă aluatul cu mâinile presărate cu făină. Trebuie să aduci marginile către interior. Întinde o foaie cu o grosime de unul sau doi centimetri folosind sucitorul. Poți să adaugi făină ori de câte ori este nevoie. Taie gogoșile cu o formă specială sau cu un pahar cu gura largă. Ulterior, poți așeza gogoșile pe platouri presărate cu făină. Acoperă gogoșile și mai lasă-le la crescut. Procedează la fel pentru restul aluatului.

După aproximativ 20-30 de minute, când gogoșile au crescut iar, le poți prăji la temperatură mica-medie într-o cratiță cu ulei. Trucul este să pui un capac imediat ce le-ai pus la prăjit. E foarte important să îți imaginezi toată căldura rezultată pentru a obține cele mai pufoase gogoși. Întoarce gogoșile pe cealaltă parte și nu mai pune capacul. Pentru următoarele tranșe procedează la fel. Scurge gogoșile pufoase bine de tot de ulei și presăra-le cu zahăr pudră, potrivit retetepractice.ro.