Se lipesc ouăle de tigaie când le gătiți? Trucul care vă scapă de acest calvar

Se lipesc ouăle de tigaie când le gătiți? Trucul care vă scapă de acest calvar sursa: commons.wikimedia.org

Bucătarii au dezvăluit trucul care te ajută ca ouăle să nu se mai lipească de tigaie când le gătești. Poți scăpa de această problemă cu un ingredient foarte ieftin și foarte ușor de găsit.

Tigăile îşi pierd cu timpul din aderenţă aşa că majoritatea preparatelor pe care le pregăteşti se pot prinde de ea, in special ouăle. Bucătarii au descoperit secretul care te ajută ca ouăle să nu se mai lipească de tigaie când le gătești.

Tot ce trebuie să faci este să pui în tigaie un ingredient. Este vorba mai exact de făina de grâu. Aceasta nu va modifica nici consistenţa, nici gustul ouălor atunci când le prepari. Când tigaia este încă rece, pune puţin ulei în ea, apoi adaugă un praf de făină de grâu şi amestecă uşor. Pune apoi ouăle la prăjit când se încinge uleiul şi vei observa că acestea nu se vor mai lipi deloc de tigaie, dar nu vor mai sări nici stropi de ulei prin bucătărie.

La final, poţi să cureţi tigaia cu bicarbonat de sodiu şi puţin oţet, potrivit Food Story.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum să nu le lipească mâncarea de tigaie

Alte sfaturi oferite de bucătari:

1. Asigurați-vă că tigaia este curată și că nu a mai rămas nicio urmă de la mâncărurile pe care le-ați mai gătit în ea.

2. Ingredientele pe care le puneți în tigaie trebuie să fie cât mai puțin umede. Lăsați alimentele reci să ajungă la temperatura camerei înainte de a le pune în tigaie. Carnea rece se va lipi imediat. Apa de pe ingredientele pe care le veti pune în tigaie va micșora temperatura uleiului și va favoriza lipirea. E bine să le tamponați cu un prosop de hârtie înainte.

3.Uleiul trebuie să fie foarte fierbinte înainte ca ingredientele să fie adăugate

4. Nu aglomerați tigaia. Când adăugați prea multe lucruri în același timp, temperatura uleiului scade, iar umezeala este eliberată mai repede, ceea ce face ca mancarea să se lipească.

5. Nu vă grăbiți să amestecați. Chiar dacă la început mâncarea se lipeste un pic de fundul tigăii, e mai bine să așteptați și să vedeți dacă nu cumva se dezlipeste singură.

Și oțetul de mere te ajută să previi lipirea mâncării. Trebuie doar să torni o cantitate mică în tigaie.