Oțetul de mere deține marele secret. Luaţi-vă adio de la dietele chinuitoare. De Crăciun şi Anul Nou veţi străluci

Oțetul de mere deține marele secret. Luaţi-vă adio de la dietele chinuitoare. De Crăciun şi Anul Nou veţi străluciOțetul din cidru de mere, ideal pentru pierderea în greutate. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Nu există bucătărie în care să nu existe oţetul de mere folosit la diverse preparate, în special la salate. Oţetul de mere este miraculos mai ales pentru slăbit, pur şi simplu topește kilogramele în plus.

Există tot felul de diete care promit pierdere în greutate, dar mai puțin se scrie despre faptul că oțetul de mere ajută la slăbit fără eforturi prea mari. Un plan de pierdere în greutate cu oțet de mere afectează modul în care este reglată glicemia, potrivit unui studiu realizat de Carol Johnston, dr., la Universitatea de Stat din Arizona.

Bea oțet de mere înainte de o masă plină cu carbohidrați

Consumul de oțet de mere înainte de a mânca a dus, de fapt, la o scădere a modificării glicemiei după masă, spune Tanya Zuckerbrot dietetician: „Bea oțet de mere înainte de o masă plină cu carbohidrați poate reduce vârfurile de zahăr din sânge care ar apărea de obicei după masă.” Și asta nu este numai bun pentru pierderea în greutate, ci și pentru sănătatea ta generală.

Este important de știut că oțetul ajută la menținerea alimentelor în stomac pentru o perioadă mai lungă de timp, astfel încât hormonul foamei este redus, ajutându-vă să vă simțiți mai satul pentru o perioadă mai lungă de timp.

Studiile arată că oţetul de mere taie pofta de mâncare şi pofta de dulciuri

Cercetările publicate în Journal of Functional Foods au arătat că consumul de oțet de mere înainte de masă poate ajuta la scăderea zahărului din sânge. Participanții la studiu care au băut o lingură de oțet de mere înainte de a mânca au avut niveluri mai scăzute de glucoză din sânge în comparație cu participanții care nu au consumat, ceea ce înseamnă că oțetul de mere poate ajuta de fapt la controlul nivelului de zahăr din sânge.

Tavă cu mere roșii lângă recipientul cu oțet

Acidul acetic poate suprima centrii din creier care controlează apetitul, ceea ce poate reduce aportul de alimente în dietă şi poate scădea glicemia. Recomandat este ca oţetul să fie consumat diluat în apă, ulei şi consumat în salate sau în diverse mâncăruri. De asemenea, oţetul trebuie să fie consumat cu grijă de către cei cu stomacul sensibil, deoarece poate provoca arsuri, din cauza acidităţii.

Oţetul de mere te poate ajuta să slăbeşti, însă o dietă nutritivă cu exerciţii fizice zilnice rămâne piatra de temelie a unui program de slăbire. Ridicarea greutăţilor, antrenamentele cardio, fructele şi legumele te vor ajuta să scapi rapid de kilogramele în plus.

Beneficiile oțetului de mere:

Dietele sănătoase controlează adesea glicemia pentru a ne menține obiceiurile alimentare mai regulate. Dr. Johnston crede că acidul acetic din oțet blochează dizaharidele, enzimele care descompun amidonul pentru digestie, să nu fie absorbite în fluxul sanguin. „Dacă dizaharidele din carbohidrații pe care le consumăm nu pot fi digerate, atunci evităm creșterea rapidă a nivelului zahărului din sânge, care este urmată de o scădere ulterioară”. Printre beneficii regăsim următoarele:

-pierderea în greutate -detoxifierea organismului; -reducerea nivelului de colesterol (prin creșterea producției biliare); -inducerea senzației de sațietate, inhibând apetitul; -controlul diabetului; -reducerea presiunii arteriale, scăderea tensiunii (oțetul din cidru de mere creste producția de oxid nitric, care relaxează vasele de sânge); -tratarea cancerului -tratarea sughițului -vindecarea gâtului iritat şi a simptomelor de răceala şi gripă, datorita proprietăților antibacteriene şi antivirale pe care le are; -prevenirea indigestiei, arsurilor la stomac si a constipației -tratarea congestiei nazale, datorita proprietăților sale antivirale, de reducere a diferiților alergeni; -energizarea organismului şi susținerea unei stări de bine, acționând ca un calmant şi antidepresiv natural datorita capacităţii sale de a descompune proteinele în amino acizi, unul dintre acestia fiind triptofanul; -tratarea crampelor nocturne; -albirea dinților, informează thehealthy.

Ne puteți urmări și pe Google News