Beneficiile neștiute ale bicarbonatului de sodiu. Amestecul din bătrâni care te scapă de grăsime

Beneficiile neștiute ale bicarbonatului de sodiu. Amestecul din bătrâni care te scapă de grăsime Bicarbonat de sodiu. Sursa: dreamstime.com

Amestecul de apă, bicarbonate de sodiu și lămâie elimină grăsimea din organism. Este o rețetă simplă, cunoscută de pe vremea bunicilor.

Despre soluția de bicarbonat de sodiu în amestec cu apă se știe că are un efect benefic asupra arsurilor la stomac și a refluxului acid. Bicarbonatul de sodiu, cu apă și lămâia îmbunătățesc digestia și reglează echilibrul acido-alcalin din stomac.

Rebecca Wood, o autoare americană de cărți de nutriție, consideră că o astfel de soluție îi ajută pe locuitorii lumii moderne să scape de problemele cauzate de oxidarea intracelulară constantă. Cei care se confruntă cu astfel de situații se plâng de oboseală cronică, dureri de cap, dureri musculare etc. Potrivit nutriționistului american acestea sunt semne că organismul are nevoie de mai multă alcalinitate.

Drept urmare, Rebecca Wood își sfătuiește pacienții să consume bicarbonat de sodiu în forma sa pură pentru a regla pH-ul din corpul uman. Ea crede că acest lucru normalizează toate procesele digestive și, mai mult, contribuie la pierderea excesului de greutate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoarea unei alte lucrări pe teme de nutriție, Anne Louise Jittleman, susține că sucul proaspăt de lămâie trebuie consumat împreună cu bicarbonatul de sodiu. Ea susține că o astfel de soluție întărește ficatul, stimulează vezica biliară, sistemul digestiv și acționează ca un ușor diuretic.

Cum se obține soluția de bicarbonat de sodiu

Pentru a obține o soluție de bicarbonat de sodiu cu lămâie este nevoie de 300 ml de apă caldă, zeama de la o jumătate de lămâie și o jumătate de linguriță de bicarbonat. Se pot adăuga frunze proaspete de mentă și puțină gheață.

Toate ingredientele se amestecă, într-un bol, iar după ce soluția se limpezește se consumă cu înghițituri mici, cu pauze. Acceasta pentru ca bicarbonatul de sodiu și lămâia să aibă timp să se asimileze.

Se recomandă un tratament cu această soluție pentru 14 zile, odată pe zi, urmată de o pauză de două săptămâni. Se recomandă administrarea după activități sportive sau cu 30 de minute înainte de masă.