Evenimentul Zilei > Social > Șase metode pentru a scăpa de țânțari. Fără soluții toxice sau pastile
Șase metode pentru a scăpa de țânțari. Fără soluții toxice sau pastile

Șase metode pentru a scăpa de țânțari. Fără soluții toxice sau pastile

Vara aduce cu sine bucuria zilelor calde, a băuturilor reci și a ieșirilor nocturne, dar odată cu aceasta, apar numeroase insecte în peisaj. Acestea ne pot încânta privirea, sau ne pot provoca răni, umflături și durere. Țânțarii sunt cele mai cunoscutele insecte care provoacă neplăceri în perioadele calde.

Iată câteva soluții naturale recomandate pentru a elimina țânțarii:

1. Plasa anti-țânțari la geamuri

Cea mai simplă și trainică metodă prin care poți ține țânțarii departe de ține este să pui plasa anti-țânțari la geamuri. În acest fel, nicio insectă nu va putea întră în confortabilul tău cămin. Plasa se aplică foarte simplu, fie direct pe cadrul geamului, fie pe un cadru separat, ce se prinde de geam.

2. Scapă de țânțari cu lămâi

Cumpără câteva lămâi și taie-le în sferturi. Pune bucățile de lămâi pe pervazul geamului, lângă pat sau pe masă. Mirosul astringent emanat de lămâi ține țânțarii la distanță, astfel că te poți bucură de un somn liniștit noaptea sau de o seară plăcută în compania iubitului, fără să fii atentă la bâzâitul țânțarilor.

3. Folosește usturoi

Pe vremuri, usturoiul era folosit pentru alungarea strigoilor, astăzi îl poți utiliza pentru a ține la distanță suflete ceva mai palpabile, cum ar fi țânțarii. Într-un blender, amestecă 4 căței de usturoi cu câteva linguri de apă.

Trece amestecul printr-o strecurătoare. Ai nevoie doar de uleiul din usturoi, nu și de pulpă. Amestecă lichidul cu 1 galon de apă și toarnă-l într-o sticlă cu pulverizator.

Pulverizează usturoiul în zonele unde șții că se înmulțesc și își fac veacul țânțarii. Nu este indicat să foloseșți această metodă de îndepărtare a țânțarilor dacă stai la bloc, pentru că încăperile tale vor miroși… destul de urat.

4. Nu lasă apă să se adune în preajma casei

Apă stătută este mediul propice de dezvoltare pentru țânțari, așa că dacă vrei să ai o vara liniștită, fără țânțari prin preajma, scapă de orice recipient în care s-a adunat apă de ploaie, de exemplu.

5. Fă-ți un baldachin

Baldachinul este un element de inspirație orientală, pe care îl poți folosi în cel puțin 2 scopuri. În primul rând, că element de decor în dormitor – iubitul tău va fi super încântat de invenția ta, iar în al doilea rând, materialul vaporos va ține la distanță țânțarii, musculițele sau alte insecte mici ce pot pătrunde pe geam.

6. Aprinde o lumânare parfumată

Îți dai seama ce atmosfera romantică poți crea? Întâi baldachinul, acum lumânarea parfumată. Este bine să șții că fumul incolor emanat de lumânare nu este deloc pe placul țânțarilor, așa că aceștia vor stă la distanță de locul în care o tii. Cumpără o lumânare parfumată, ceva mai mare, care să țină toată noaptea.