PROPRIETĂŢI: Apa cu lămâie previne oxidarea celulelor ficatului. Apără acest organ vital împotriva degradării ce poate fi cauzată de un nivel ridicat de toxine și celule adipoase. Reglează absorbția zaharurilor și a grăsimilor, prevenind suprasolicitarea ficatului.

Grație conținutului bogat de antioxidanți și a puterii alcalinizante a acestui fruct, apa cu lămâie are abilitatea de a detoxifia ficatul, facilitând producerea de celule noi și sănătoase.

Nu uita, zeama de lămâie este un antiseptic natural, ceea ce înseamnă că este utilă împotriva bacteriilor nocive care pătrund în organism împreună cu alimentele consumate.

Protejează ficatul împotriva cirozei hepatice

Puține fructe au un conținut mai mare de vitamine și minerale decât lămâile. De aceea, acest fruct are abilitatea de a proteja ficatul împotriva cirozei hepatice și de a remedia deficiența de vitamine asociate cu această maladie. O singură cană de apă cu lămâie în fiecare dimineață este de ajuns pentru a-ți fortifica ficatul.
Acest tratament funcționează în mod optim dacă este administrat timp de cinci zile, urmate de cinci zile de pauză.

Apa cu lămâie este miracol şi pentru INIMĂ:

-Menține elasticitatea venelor și arterelor, prevenind arterioscleroza.

-Previne lipirea plăcii ateromatoase de artere și scade nivelul de colesterol „rău” (LDL) din sânge.

-Reglează tensiunea arterială.

– Îmbunătățește circulația și previne formarea cheagurilor de sânge.

– Inhibă dezvoltarea bacteriilor periculoase în sânge.

ATENŢIE! Nu toate lămâile oferă aceleași beneficii. Evită-le pe cele prea coapte deoarece acestea au un conținut prea mare de zahăr. Pe cât posibil, optează pentru lămâi ecologice și asigură-te că fructele sunt ferme la atingere.

-Amestecă zeama obținută dintr-o jumătate de lămâie cu un pahar de apă caldă. Asigură-te că apa are un conținut scăzut de minerale.

-Folosește acest remediu timp de cinci zile consecutive, apoi fă o pauză de două-cinci zile înainte de a începe din nou tratamentul. Monitorizează-ți atent starea și reacțiile organismului. În general, acest remediu ar trebui să-ți facă bine, titrează dozadesanatate.ro.

Te-ar putea interesa și: