Evenimentul Zilei > Actualitate > Relaxarea restricțiilor, bazată pe o realitate falsă? Spitalele sunt pline. Avertismentul unui manager
Relaxarea restricțiilor, bazată pe o realitate falsă? Spitalele sunt pline. Avertismentul unui manager

Relaxarea restricțiilor, bazată pe o realitate falsă? Spitalele sunt pline. Avertismentul unui manager

Relaxarea restricțiilor ar putea avea la bază date care nu sunt ancorate în realitate, pentru că numărul testărilor a scăzut.

Relaxarea restricțiilor a fost așteptată cu nerăbdare de locuitorii Capitalei. Însă, măsurile care vor intra în vigoare de luni ar putea să și creeze probleme. Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a vorbit despre această situație. Și a atras atenția că există o contradicție între cifrele oficiale și realitatea din spitale.

Relaxarea restricțiilor bazată pe o realitate falsă?

„Numărul de teste a scăzut semnificativ și nu înseamnă că nu mai sunt pacienți bolnavi. În acest moment, dacă ne uităm la cifrele care sunt date publicității, suntem în termenii legali pe care îi prevede un astfel de pas. Dacă mă uit însă în spital, mai ales la pacienții care vin spre testare, aici avem o reală problemă pentru că numărul de teste a scăzut semnificativ și nu înseamnă că nu mai sunt pacienți bolnavi, înseamnă că ei nu mai vin sau nu mai solicită testare atunci când sunt bolnavi”. Au fost afirmațiile făcute de Beatrice Mahler la B1 TV.

„În mod cert, ajung mulți pacienți cu simptomatologie severă. Care nu sunt testați și ajung cu forme severe de COVID în spital. Numărul de cazuri severe care sunt în spital este foarte mare. Nu avem cazuri mai ușoare care sunt internate, 90% sunt pacienți cu infectare severă pulmonară bilaterală”, a mai declarat medicul de la „Marius Nasta”.

Lumea refuză să facă teste

„Sunt mulți colegi care primesc telefoane de la cunoscuți, de la alți oameni care spun că știu că au simptomatologice. Dar refuză să facă un test. Dar și-ar dori să știe ce tratament trebuie să ia. Ei deja se tratează cu medicație posibil utilă în infecția SARS-CoV-2 fără să știe că au boala, doar pe simptomatologia pe care o prezintă.

Este foarte periculoasă această direcție și sunt periculoase rețetele care circulă de la un pacient la altul. Ș pe baza cărora se eliberează medicație care poate în pericol viața”, a mai spus Mahler.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: