„Reprezentanţii Institutului Matei Balş au confirmat că au primit o înştiinţare din partea Companiei Municipale Termoenergetica prin care li se semnala că astăzi, între orele 9,00-24,00 va fi întreruptă alimentarea cu agent termic (căldură şi apă caldă) din cauza unor avarii. În aceeaşi situaţie este şi Spitalul Colentina“, a precizat sursa citată.

Informarea MS vine după ce pe reţelele de socializare au fost vehiculate informaţii despre pacienţi cu COVID-19 internaţi la Institutul Matei Balş care au de suferit din cauza întreruperii furnizării de căldură.

Spitalul Colentina a devenit unitate medicală COVID de la jumătatea lunii octombrie, asigurând circa 400 de paturi pentru pacienţii confirmaţi cu această boală.

Totodată, compania Termoenergetica a informat că alimentarea cu agent termic a Spitalelor ‘Matei Balş’ şi Colentina este afectată de o avarie la reţeaua primară din zona Ştefan cel Mare din Sectorul 2, iar echipele de intervenţie sunt în teren şi lucrează pentru remedierea cât mai rapidă a problemei, estimându-se că în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă această lucrare va fi finalizată.

„Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă vineri că execută lucrări de remediere a unei avarii la reţeaua primară DN 700, în zona Ştefan cel Mare din Sectorul 2 al Capitalei. Lucrările afectează alimentarea cu agent termic a spitalelor Matei Balş şi Colentina. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este în cursul nopţii de vineri, 4 decembrie, spre sâmbătă, 5 decembrie 2020. Echipele Companiei Termoenergetica sunt în teren şi vor lucra pentru executarea cât mai rapidă a operaţiunilor necesare reluării furnizării agentului termic în zona afectată. Ne cerem scuze clienţilor pentru disconfort şi le mulţumim pentru înţelegere!”, este anunţul postat pe site-ul companiei municipale.