Medic de la Spitalul Colentina, dat afară cu preaviz de 30 de minute. A fost umilit și a rămas fără venituri
- Nicolae Comănescu
- 24 noiembrie 2020, 12:41
Gheorghe Manole, medic la Spitalul Colentina, a fost pus pe liber și acum trebuie să-și depună urgent dosarul de pensionare.
Gheorghe Manole, profesor și membru corespondent al Academiei de Științe Medicale (ASE), a fost dat afară de la Spitalul Colentina, la data de 11 noiembrie, după ce a primit un preaviz de 30 de minute!
Medicul s-a trezit cu o femeie pe care nu o cunoștea, în birou, și a aflat de la aceasta că, începând cu a doua zi nu mai poate veni la muncă.
- De mâine să nu mai veniți.
- Dar dumneavoastră cine sunteți? ce e asta? să merg sus să vorbesc cu conducerea.
- Nu e nevoie, semnați de primire.
Acesta a fost dialogul dintre cei doi, în urma căruia Gheorghe Manole a fost înștiințat că a rămas fără loc de muncă, după cum se afirmă într-un articol publicat de curentul.info.
Nu își depusese dosarul pentru pensionare
Doctorul Gheorghe Manole (70 de ani) primise două aprobări succesive pentru a putea lucra la Spitalul Colentina până la data de 3 iunie 2021. Decizia demiterii a fost luată de Butunoi-Radu Liviu-Cătălin, fost șef al Logisticii MAI în perioada lui Gabriel Oprea după ce lucrase la celebra DGIPI, fosta UM 0215. Problema este că medicul Gheorghe Manole nu și-a depus dosarul de pensionare, motivând că avea deja un venit salarial. În aceste condiții, el a rămas pentru o perioadă fără niciun venit și va trebui să meargă să-și depună dosarul.
Butunoi a emis o notificare, nr.37736/11.11.2020, în aceeași zi cu decizia de concediere, în care invocă doar jumătate din aliniatul 3 al unui articol din Legea 95/2006 ignorând a doua jumătate care de fapt i se aplica medicului Manole.
„Cererea privind menținerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic”
„În conformitate cu prevederile Legii 359/2018 pentru modificarea art.391, alin. (1) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății „Medicii se pensionează, la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex. Cererea privind menținerea în activitate până la împlinirea vârstei de 67 de ani se depune, de către medic, la unitatea angajatoare, cu cel puțin 3 luni înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare.
În unitățile sanitare publice, medicii membri titulari, membri corespondenți și membri de onoare ai Academiei Române și ai Academiei de Științe Medicale, cetățeni români, profesorii universitari și cercetătorii științifici gradul I, doctorii în științe medicale, care desfășoară activități medicale continuă, la cerere, activitatea medicală până la împlinirea vârstei de 70 de ani.
Deasemenea vă informăm de prevederile art.(4) „Medicii care au depășit limita de vârstă prevăzută la alin. (1) pot profesa în continuare în unități sanitare private”, scrie în notificare, conform sursei citate.