Cu toții așteptam su sufletul la gură să vedem din nou live spectacole de teatru jucate pe scenă, și nu pe un monitor.

Se pare că momentul „magic” a venit, întrucât restricțiile vor fi relaxate începând de luni în Capitală.

Anunțul a venit de la Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. Teatrele se redeschis de luni.

Măsura a fost susțină de Profesorul Aexandru Rafila, primarul general Nicușor Dan și Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

„În Municipiul București azi am înregistrat o rată de infectare de 2,52. E a treia zi consecutivă sub 3 la mie, fapt pentru care a trebuit să convocăm Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

S-a hotărât ca de luni de la ora 0:00 restaurantele, barurile cafenele vor funcționa la capacitate de 30%. Programul va fi între 6 și 21. În sălile de spectacol, cinematografe publicul va putea intra în limita a 30% din capacitate”, a anunţat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Primele spectacole de teatru

Ion Caramitru, directorul Teatrului Național, a anunțat când se va desfășura primul spectacol de teatru și care vor fi regulile de respectat.

„Veți face ce ați avut de făcut și în lunile trecute, când s-au mai deschis. Va funcționa la 30% din capacitate, spectatorii vin cu mască, li se ia temperatura, se vor dezinfecta. Stau pe scaunul lor, fiecare cu masca. Actorii vor juca fără mască.

Din punctul nostru de vedere, faptul că se redeschid teatrele e un moment de grație. Se împlinește aproape un an de când s-au închis.

Nu începem de luni pentru că nu ai cum de vineri până luni să anunți spectacolele și să pui biletele în vânzare. Pe 5 februarie, vineri, la Sala Mare se va juca primul spectacol. Și la Sala Atelier vom avea o premieră. Duminică, pe 7, se redeschide și teatrul pt copii”, a declarat Caramitru la Antena 3.