Evenimentul Zilei > Politica > Cum l-a pus la punct Nicușor Dan pe Vlad Voiculescu
Cum l-a pus la punct Nicușor Dan pe Vlad Voiculescu

Cum l-a pus la punct Nicușor Dan pe Vlad Voiculescu

Primarul Capitalei Nicușor Dan l-a pus la punct pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, în ceea ce privește relaxarea restricțiilor în Capitală.

Nicușor Dan l-a „pus în banca sa” pe Vlad Voiculescu după ce acesta s-a arătat revoltat de decizia primarului.

La nici câteva ore după ce Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, s-a opus vehement la relaxarea măsurilor, Nicușor Dan intervine și îi arată care este locul său.

Scandalul relaxării restricțiilor din Capitală a început acum câteva zile, când rata incidenței a scăzut sub 3%.

De atunci, chiar și prefectul capitalei Traian Berbeceanu a declarat că își dorește să redeschidă totul mai repede.

„Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență. Dacă incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare”, a declarat Berbeceanu.

Lupta dintre Nicușor Dan și Vlad Voiculescu

Nicușor Dan este de acord cu relaxarea restricțiilor și i-a spus acest lucru tare și răspicat lui Vlad Voiculescu.

„Trebuie să învățăm să ne împărțim competența. Eu ca autoritate locală am niște atribuții. Așa scrie legea.

Avem un Comitet Național care a luat aceste decizii și a stabilit aceste rate de incidență.

Am deja suficiente atribuții ca să nu intru peste atribuțiile altora. Există un ministru al Sănătății, un Comitet Național, eu ca autoritate mă subordonez.

În cuprinsul hotărârii, se scrie că se fac relaxările cu condiția ca indicele să rămână sub 3, ceea ce e foarte probabil”, a declarat Nicușor Dan, conform Digi24.

Ce a făcut Vlad Voiculescu, de fapt?

Reamintim că Vlad Voiculescu a cerut menținerea restricțiilor din Capitală printr-o scrisoare transmisă către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

„Considerăm că în contextul național și european, măsurile de relaxare reprezintă un risc major”, precizează ministrul, care susține că alte relaxări ar pune în pericol redeschiderea școlilor, care este o prioritate.

Ministrul Voiculescu aduce ca argumente faptul că tulpina de coronavirus despistată în UK a fost confirmată în România și chiar astăzi în zona limitrofă a Capitalei, precum și raportul de joi al ECDC care arată că riscul epidemiologic european și național este ridicat, din cauza celor trei noi mutații ale virusului.