Evenimentul ZileiActualitatePlatforma de vaccinare. Vlad Voiculescu recunoaște: „Am evaluat greșit situația”

Platforma de vaccinare. Vlad Voiculescu recunoaște: „Am evaluat greșit situația”

Platforma de vaccinare. Vlad Voiculescu recunoaște: „Am evaluat greșit situația”
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, recunoaște că platforma de vaccinare prin care românii se pot programa are mari probleme de funcționare.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a scris vineri seara pe pagina sa de Facebook că platforma pentru vaccinare funcționează bine și că el „tocmai și-a programat părinții” cu succes.

„Tocmai mi-am programat părinții pentru vaccinare. Platforma a funcționat bine. E intuitivă. Vor mai fi disfuncționalități? Probabil că da. Nu voi veni niciodată în fața voastră să vă spun că totul este perfect atunci când nu este.

STS lucrează încontinuu pentru a rezolva probleme și pentru a îmbunătăți platforma.

Repet ce am zis în ultimele zile, și anume că nu avem doze de vaccinuri la discreție. Trebuie să ținem cont de acest lucru. Părinții și bunicii noștri dar și cei care suferă de boli cronice trebuie să aibă prioritate!

În ceea ce privește organizarea: sunt unele DSP-uri care s-au organizat foarte bine – au organizat centre de vaccinare, au organizat echipele mobile. Un exemplu: Bihorul – are deja 6 centre pe 7 fluxuri – s-au menținut centrele din spitale și s-au înființat puncte noi. Mai mult, au 4 echipe mobile cu medici militari și medici din spitale. Omul sfințește locul!”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Platforma de vaccinare are probleme mari de funcționare

Câteva ore mai târziu, după ce ministrului i-au fost semnalate mai multe probleme legate de platformă, acesta a revenit în aceeași postare cu o clarificare prin care a recunoscut că au fost erori de funcționare care nu au permis românilor să se programeze la vaccinare.

Acesta recunoaște și că probleme vor mai fi, dar asigură că se vor remedia în cel mai scurt timp posibil.

„UPDATE: se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea.

Dacă pentru mine (și probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil.

Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS și CNCAV să văd cum îi putem ajuta”, a completat Vlad Voiculescu în postarea sa inițială de pe Facebook.

Ce feedback a primit ministrul după anunțarea problemelor?

Majoritatea oamenilor care i-au lăsat un mesaj ministrului se plâng că platforma nu le oferă nicio șansă să se programeze la vaccinare.

„Bună seara! Platforma nu funcționează pt mine…, nu mi permite nici măcar sa selectez ziua”, spune cineva.

„Platforma nu funcționează,e pe apucate,fără nici o logica. Ma simt ca in anii totalitarismului!”, i-a mai transmis ministrului un internaut.

O altă persoană revoltată de modul în care funcționează platforma i-a răspuns lui Vlad Voiculescu că la el a funcționat pentru că este ministru: „Esti norocos sau ministru, nici eu, nici sotia, nu am reusit sa facem vreo programare, nici pentru noi, nici pentru altcineva (parinti)”.

Pe cealaltă parte, există și persoane care recunosc că platforma nu merge cum ar trebui, dar, au reușit să se programeze.

„Domnule ministru Vlad Voiculescu, nu a mers rapid, m-am chinuit ore, dar am reușit să îmi programez părinții care au peste 65 de ani. În schimb, pentru sub 65 și boală cronică, nicio șansă”, a spus cineva.

Reacția unui fost jurnalist

La scurt timp după ce Vlad Voiculescu „s-a lăudat” că a reușit să-și programeze ambii părinți pentru a se vaccina, fostul jurnalist Julius Constantinescu a scris că ministrul Sănătății a încercat să-i programeze și pe părinții lui, dar fără succes.

„În momentul ăsta, Vlad Voiculescu încearcă să o programeze pe mama la vaccinare pe platforma făcută de STS.

Fiindcă mai devreme reușise să-i programeze pe părinții săi, se simțea oarecum norocos.

Din păcate, cu mama nu pare să reușească – e totuși greu să câștigi de două ori la Loto în aceeași zi”, a scris Julius Constantinescu pe Facebook.


Accesează: