Evenimentul Zilei > Actualitate > Putin a găsit ac de turbanul lui Erdogan. Arma care pune capac ambițiilor „sultanului”
Putin a găsit ac de turbanul lui Erdogan. Arma care pune capac ambițiilor „sultanului”

Putin a găsit ac de turbanul lui Erdogan. Arma care pune capac ambițiilor „sultanului”

Turcii au făcut față cu brio ultimelor confruntări militare cu rușii, în ciuda avantajului tehnologic uriaș pe care armata rusă îl deține. Numai că rușii par să fi găsit soluția salvatoare.

Dronele lui Erdogan sunt secretul succeselor obținute de turci în Libia, Siria și Nagorno-Karabakh: numai că elemental surpriză s-a risipit de mult, iar rușii au inventat o armă capabilă să contracareze amenințarea aparatelor de zbor fără pilot. Strategia turceasc[ a fost preluat[ de insurgenții islamiști din întreaga lume musulmană. În lipsă de ceva mai bun, aceștia folosesc drone comerciale.

„Dronele sunt coșmarul militarilor noștri în Orientul Mijlociu și nu numai al lor. Insurgenții fabrică „elicoptere” controlate de la distanță, folosind mijloace improvizate, le atașează bombe, apoi trimit stoluri întregi  de „bombardiere sinucigașe” pentru a arunca în aer sisteme de apărare antiaeriană, tancuri și elicoptere extrem de scumpe.”, a declarat pentru Rusia Beyond un expert din industria militară a Federației Ruse.


Pe lângă agenții Mossad, James Bond e biet copil. E de necrezut ce au putut născoci


Mare problemă sunt banii. Până acum, armata era forțată să doboare zecile de drone extrem de ieftine cu rachete care costă milioane de dolari. Acum, însă, „pentru a economisi bani și echipamente, dezvoltăm Derivatsiya”, a adăugat sursa citată.

 

Ce este Derivatsiya?

 

Noua armă antiaeriană autopropulsată Derivatsiya-PVO va intra în curând în dotarea armatei ruse. De fapt, este vorba despre o inovație adusă vehiculul de luptă al infanteriei BPM-3 și armei automate AU-220M, care trage până la 120 de obuze de artilerie pe minut.

„Poate folosi mai multe feluri de muniție. De pildă, proiectile direcționate și detonate de la distanță, ceea ce înseamnă că operatorii sistemului le pot detona cu o singură apăsare de tastă în timpul zborului sau le pot regla traiectoria pentru a urmări mișcările inamicului”.


Amenințare teribilă made in China. „Soarele artificial” ar putea declanșa Apocalipsa


Cu o cadență de tragere de 120 de focuri pe minut, Derivatsiya este capabilă să umple cerul  de proiectile  pentru ca apoi să le detoneze într=o vlipă. Cu alte cuvinte, pot împrăștia o grindină de proiectile, formând o barieră practie impenetrabilă în fața dronelor inamice.

În ceea ce privește autonomia, Derivatsiya este comparabilă cu rachetele antitanc UMTAS ghidate cu laser ale NATO, precum și cu sistemele inteligente de muniție Roketsan MAM-C și MAM-L, utilizate de Forțele Aeriene Turce din Orientul Mijlociu.

Meghan și-a greșit grav calculele cu Prințul Harry. Dacă pierde și acest avantaj, îl lasă?

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.