Evenimentul Zilei > Actualitate > Pe lângă agenții Mossad, James Bond e biet copil. E de necrezut ce au putut născoci
Pe lângă agenții Mossad, James Bond e biet copil. E de necrezut ce au putut născoci

Pe lângă agenții Mossad, James Bond e biet copil. E de necrezut ce au putut născoci

Înconjurat de dușmani înverșunați și urmărit până în zilele noastre de amintirea Holocaustului, statul evreu a fost nevoit să acorde o importanță uriașă propriei securități. Nu de alta, dar existența i-a fost amenințată încă de la început.

Pe lângă forțele armate, mereu în stare de alertă, Israelul a contat și pe serviociul secret, iar Mossadul a făcut cu brio față tuturor misiunilor. Ingeniozitatea agenților săi depășește orice imaginație. Nici scenariștii filmelor cu James Bond nu le pot face față.

Eliminarea omului de știință iranian

„Nimeni din cercurile de informații nu are nicio îndoială că Mossad este responsabil pentru asasinarea lui Mohsen Fakhrizadeh, creierul programului secret al armelor nucleare iraniene. Ingenios, îndrăzneț și înspăimântător de eficient – Mossadul are toate semnele distinctive ale unei organizații temute, deși numele său e cât se poate de pașnic-Institutul”.


Amenințare teribilă made in China. „Soarele artificial” ar putea declanșa Apocalipsa


În timp ce vehiculul lui Fakhrizadeh, urmat de o mulțime de bodyguarzi, se apropia de un sens giratoriu la aproximativ 40 de mile în afara Teheranului, o mitralieră automată, ascunsă într-o camionetă goală parcată în apropiere, a început să tragă. Camionul, plincu explozibil, a fost detonat de la distanță, doborând o linie electrică aeriană.

Oamenii înarmați au sărit dintr-o altă mașină parcată, alții au sosit în goana motocicletele, iar ceilalți echipei au deschis focul cu puști cu lunetă. Lovit de cel puțin trei ori, omul de știință n-a avut nicio șansă. O operațiune care a mers ca un ceas welvețian, desi la ea au luat parte zeci de agenți.


Dezvăluiri scandaloase despre prințul Charles! “Las-o pe mama în pace!”


Camerele de pe marginea drumului fuseseră deja dezactivate, iar cea mai apropiată clinică medicală tocmai avea o pană de curentul, posibil din cauza liniei electrice doborâte, așa că Fakhrizadeh a trebuit să fie transportat cu elicopterul la Teheran. A fost, de altfel, declarat mort încă de la intrarea în spital.

Între timp, asasinii lui au dispărut fără urmă. „A fost ca un film de acțiune de la Hollywood”,  avea să declare un martor.

 

Un palmares înfricoșător

Eliminarea lui Mohsen Fakhrizadeh  este numai ultima acțiune a agenților Mossad. De-a lungul anilor, oamenii Institutului și-au trecut, însă, în palmares nenumărate misiuni de acest fel.

.Învăluit de un mister absolut, Mossadul a căpătat de-a lungul anilor renumele unei organizații nemiloase.  Echivalentul israelian al britanicului MI6 s-a ocupat de “ assassinate comandate de guvern, sabotaje de înaltă tehnologie, a construit gadgeturi letale și la dat lupte crâncene”, notează Daily Mail

Mijloacele folosite pentru a-și elimina adversarii au fost dintre cele mai ingenioase: pastă de dinți otrăvită, telefoane explozive sau toxine letale.

Când vine sfârșitul lumii? Un pastor a amestecat evangheliile, astronomia și calendarul Maya. Iată ce a ieșit