Libanul, Irakul și Siria au o rată mare de morbiditate și… minciună. Numărul de iranieni infectați și morți pe care-i raportează (media oficială iraniană) este incorect – numerele pe care le am sunt mult mai mari”, a declarat Cohen înalților oficiali din domeniul Sănătății israeliene.

Conform lui Barak Ravid, reporterul Canalului 13 al televiziunii israeliene, Cohen a organizat operațiunea Mossad pentru a asigura livrările medicale Israelului de la începutul pandemiei coronavirusului și a spus că până acum a adus aproximativ 50 milioane de măști și 260 de aparate respiratori în statul ebraic.

În pofida numeroaselor noastre conexiuni, ușile au fost închise în majoritatea țărilor lumii, așa că am mutat liniile de producție în Israel”, a precizat șeful Mossad.

Totodată, Cohen a mai afirmat că Israelul ar trebui să-și redeschidă economia și să pună capăt închiderii actuale. „Sunt împotriva deschiderii periodice, apoi închiderea, apoi deschiderea (din nou a economiei. Aveți nevoie de un sistem care să se ocupe de toate acestea tot timpul, în special un sistem de testare rapid și eficient și acumularea de echipamente medicale suplimentare)”, a conchis acesta.