Pui cu sos de ciuperci și smântână. Prânzul pe care îl pregătești în 20 de minute

Pui cu sos de ciuperci și smântână. Prânzul pe care îl pregătești în 20 de minute Sursa foto: Dreamstime.com

Acest preparat este ideal pentru zilele aglomerate, în care pregătirea mesei reprezintă o adevărată provocare. Pieptul de pui cu sos de smântână se prepară foarte rapid și poate fi servit cu mămăligă caldă.

Rețeta de pui cu sos de smântână și ciuperci se pregătește în doar 25 de minute. Preparatul este unul versatil, având în vedere că întreaga compoziție obținută se poate folosi și ca un sos delicios pentru paste.

Pui cu sos de smântână și ciuperci

Această rețetă se poate pregăti atât cu piept de pui, cât și de curcan. De asemenea, mușchiul de porc poate fi utilizat cu succes, însă procesul de gătire va fi unul mult mai îndelungat. Pentru a prepara patru porții de piept de pui cu sos se smântână și ciuperci, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pui cu sos de ciuperci și smântână. Prânzul pe care îl pregătești în 20 de minute

Pui cu sos alb. Sursa foto: Dreamstime.com

  • 450 grame de piept de pui;
  • 300 grame de ciuperci;
  • 500 ml smântână lichidă;
  • 2 cepe;
  • un morcov;
  • pătrunjel verde sau mărar.
  • sare, piper.

Mod de preparare

Legumele se curăță și se toacă mărunt. Morcovul poate fi dat de răzătoare, procesul de gătire fiind mult mai rapid în această variantă. Într-o tigaie cu pereții înalți se pune ceapa și morcovul la călit, într-o lingură de ulei.

Ne puteți urmări și pe Google News
Pui cu sos de ciuperci și smântână. Prânzul pe care îl pregătești în 20 de minute

Pui cu smântână. Sursa foto: Dreamstime.com

Separat, pieptul de pui se taie în cubulețe sau fâșii și se adaugă peste legumele din tigaie. Se completează cu 150 ml de apă (o cană mică).

Tigaia se acoperă, astfel încât carnea de pui să rămână fragedă. După ce apa a scăzut,se adaugă smântâna lichidă și ciupercile tăiate grosier. Compoziția se lasă la fiert la foc mediu, astfel încât să scadă treptat. După 5-7 minute de fiert, preparatul este gata pentru servit, însă nu înainte de a adăuga câteva frunze de pătrunjel tocat mărunt. Se poate servi cu mămăligă, însă compoziția poate fi folosită și ca sos pentru paste.

Pui cu gorgonzola

Acest preparat gustos se poate pregăti urmând aceeași pași, însă eliminând ciupercile. Carnea de pui se adaugă peste ceapa călită, iar după ce aceasta s-a înmuiat, se adaugă sosul se smântână și gorgonzola tăiată în bucăți mici. Compoziția se lasă la fiert pe focul mic. Preparatul va fi gata în mai puțin de 20 de minute.