Pui cu legume ca în restaurantele din Asia. Rețeta e la îndemâna oricui
- Emma Cristescu
- 26 februarie 2025, 20:08

Cei care vor să prepare pui cu legume pot să încerce această rețetă simplă și delicioasă. Este la fel de gustoasă ca cea din restaurantele din Asia. Ai nevoie doar de câteva ingrediente:
- O ceapă (tăiată julien sau cubulețe),
- 10 g usturoi (tocat mărunt),
- 100 g ardei gras roșu (tăiat fâșii),
- 100 g ardei gras verde (tăiat fâșii)
- 1 kg piept de pui (tăiat cubulețe sau fâșii). D
- 5 g piper negru
- 5 g sare.
Rețetă de pui cu legume
Dacă vrei să gătești pui cu legume ca la restaurantele din Asia trebuie să pregăteșit și 15 ml sos de soia, 15 ml oțet, 1 ou, 100 g amidon (pentru panadă), 5 g amidon (pentru îngroșarea sosului) și 100 ml apă. Sosul se face din 300 ml apă, 200 g ketchup, 20 ml sos de soia, 20 ml oțet și 20 g zahăr brun.

Pui cu legume. Sursa foto Pixabay
Carnea se taie fâșii sau cuburi. Pieptul de pui se condimentează cu sare, piper, sos de soia și oțet. Se amestecă bine și se lasă la marinat pentru 10-15 minute. Separat, într-un bol încăpător, se bate oul și se adaugă peste amidonul până când se formează o compoziție lipicioasă.
Cum se prepară bucățile de carne
Uleiul se pune la încins într-o tigaie adâncă sau wok. Bucățile de carne de pui se prăjesc până când sunt aurii și crocante. Când sunt gata se scot pe un șervețel de hârtie, care are rolul de a absorbi excesul de ulei.

Pui cu legume. Sursa foto Pixabay
Ceapa și usturoiul se călesc până devin translucide. Se adaugă ardeiul gras roșu și verde și se călesc la foc mediu până sunt ușor moi, dar încă crocante. Sosul se face într-un vas separat în care se adaugă toate ingredientele.
Mare atenție la sos
Compoziția obținută se toarnă într-o tigaie și se aduce la punctul de fierbere, la foc mic. Cele 5 g de amidon se dizolvă în 100 ml apă și se toarnă în sos, amestecând mereu pentru a nu se forma cocoloașe. Sosul se fierbe până devine ușor gros și lucios.
Sosul se pune peste legumele călite și se amestecă bine. Se pune și puiul și se omogenizează toate ingredientele astfel încât să fie acoperite cu sos. Amestecul se pune la călit în tigaie 2-3 minute ca aromele să se îmbine perfect. Bucătarii ne recomandă să mâncăm puiul cu legume cald.