Evenimentul ZileiInternationalPrima țară din lume care impune un lockdown nevaccinaților anti-Covid. Anunțul oficial

Prima țară din lume care impune un lockdown nevaccinaților anti-Covid. Anunțul oficial

Prima țară din lume care impune un lockdown nevaccinaților anti-Covid. Anunțul oficial
Autoritățile din Emiratele Arabe Unite au avertizat populația că ar putea impune restricții pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19.

Acest stat, important centru de afaceri şi turistic din regiunea Golfului Persic, doreşte să îşi accelereze campania de vaccinare, informează Reuters, citată de Agerpres.

Emiratele Arabe Unite au vaccinat 65% din populația eligibilă

Țara cu 10 milioane de locuitori, care și-a extins campania de vaccinare pentru toţi rezidenţii cu vârste de peste 16 ani, a vaccinat deja aproximativ 65% din populaţia eligibilă, a anunţat marţi Autoritatea Naţională pentru Gestionarea Crizelor Emergente şi a Dezastrelor (NCEMA).

„Facem apel la public, atât la cetățenilor, cât și la rezidenții cu vârsta peste 16 ani, care nu s-au vaccinat, să viziteze cel mai apropiat centru de vaccinare și să primească vaccinul”, a spus Autoritatea Națională pentru Gestionarea Crizelor într-o postare pe Twitter, citată de Bloomberg. „Întârzierea sau abținerea de la primirea vaccinului reprezintă o amenințare la adresa siguranței societății”.

„Măsuri stricte sunt avute în vedere pentru a restricţiona deplasările persoanelor nevaccinate şi pentru a implementa măsuri preventive precum interzicerea accesului în anumite spaţii şi accesul la anumite servicii”, a precizat și Saif Al Dhaheri, purtătorul de cuvânt al NCEMA. „Ezitarea voastră de astăzi reprezintă un obstacol pentru atingerea obiectivului nostru şi expune în faţa riscurilor medicale familia voastră, persoanele dragi şi întreaga comunitate”, a adăugat el.

Țara din regiunea Golfului Persic a raportat marţi 1.903 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Bilanţul total a ajuns la 500.860 de infectări şi 1.559 de decese asociate Covid-19.

Țara musulmană are una dintre cele mai rapide campanii de vaccinare din lume

Emiratele Arabe Unite, unde măsuri precum distanţarea socială şi purtarea măştilor sanitare în spaţiile publice sunt obligatorii, este una dintre ţările cu cele mai rapide campanii de vaccinare din lume împotriva maladiei COVID-19.

Abu Dhabi oferă de acum rezidenţilor şi vaccinul Pfizer-BioNTech, pe lângă vaccinulchinezesc produs de Sinopharm, au anunţat miercuri autorităţile sanitare locale. Emiratul Dubai oferea deja populaţiei locale vaccinul Pfizer-BioNTech alături de cel realizat de compania AstraZeneca.

 


Accesează: