Evenimentul Zilei > Actualitate > Pierde în greutate consumând MĂMĂLIGĂ
Pierde în greutate consumând MĂMĂLIGĂ

Pierde în greutate consumând MĂMĂLIGĂ

Mămăliga fără gluten reprezintă un substitut excelent pentru pastele şi cerealele comune. Dieteticianul Raffaella Aschieri recomandă cu încredere dieta cu „polenta”.

Când încercați să pierdeţi în greutate, este posibil să nu introduceţi mămăliga în dieta şi faceţi o mare greşeală deoarece este un înlocuitor valabil pentru pâine și paste făinoase. Evident, trebuie să acordați o atenție deosebită condimentelor și să evitați să le prăjiți. Este bine de știut că o livră (453 grame) de pâine corespunde cu 400 de grame de mămăliga si o greutate de 100 de grame de mămăligă înseamnă mai putin de 80 de calorii iar grasimi zero.

Datorită indicelui său ridicat de sațietate, mămăliga combinată corespunzător este un fel de mâncare ușoară și energică. Aceasta poate fi combinată cu topping-ul dietei pentru a deveni parte la scăderea în greutate. În plus, mămăliga fără gluten reprezintă un substitut excelent pentru cerealele comune, notează castedduonline.

În ceea ce privește pastele și orezul, sunt alimente versatile, care, de asemenea, sunt bune calde sau reci indiferent de sezon. Rețineți că piața produselor alimentare oferă o varietate de făină, astfel încât să puteți alege în funcție de gustul personal și de ușurința nutrienților.

În ceea ce privește pastele pentru masa de prânz, dacă alegeți un fel de mâncare servit cu mămăligă şi bază, cina e de recomandat să fie cu proteine ​​animale sau vegetale, cum ar fi legume sau cu o supă de legume ori pește. Mămăliga combinată cu carne, legume sau brânzeturi ar trebui considerată un meniu complet, fără a adăuga alte feluri de mâncare.

Reţineţi, o farfurie cu mămăligă este mult mai puțin calorică decât pastele: aproximativ 80-90 de calorii pe 100 de grame. De asemenea, este mult mai puțin grasă și nutritivă. Derivat din porumb este bogat în amidon, carbohidrați, fosfor, calciu, potasiu, magneziu, sodiu, vitaminele A și B.

Nu numai că nu conține gluten (acest lucru este benefic celiacilor -Boala celiacă- intoleranţa la gluten) dar este și un aliat valabil de retenție a apei. Fiind ușor de digerat, nu are contraindicații, este suficient să se echilibreze cu substanțele nutritive potrivite și cu alimente ușoare ( legume, puțină carne și pește).

Pe scurt, cei care au crezut că este o hrană grasă au fost greșit informaţi. Mai circulă şi un mit fals, că mămăliga satisface pe moment, dar apoi te face să fii și mai înfometat, dar nu face decât să uşureze corpul fiind extrem de digerabilă.