Piept de rață, într-o crustă perfectă. Rețeta secretă a marilor restaurante
- Mădălina Sfrijan
- 18 februarie 2025, 08:59

Deși poate părea un fel de mâncare sofisticat, pieptul de rață se poate găti rapid. Perfect pentru o cină în doi sau o zi de naștere, acest preparat are un gust incredibil de bun, iar farfuria va arăta ca într-un restaurant cu stele Michelin.
Piept de rața cu suc de portocale și cartofi
Cu un conținut mai mare de grăsime față de pieptul de pui, cel de rață are o savoare aparte. Gustul lui poate fi completat de rozmarin, care se adaugă încă de la începutul procesului de gătire.
Ingredientele necesare pentru această rețetă
- 2 bucăți piept de rață
- 2-3 crenguțe de rozmarin
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- zeama de la o portocală
- sare
- piper
Pentru garnitura:
- 300 g cartofi
- 2 morcovi
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță boia dulce
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Pentru a obține o crustă perfectă, cuptorul ar trebui preîncălzit la la 180 Celsius.
Crestează pielea pieptului de rață în formă de cruce, având grijă să nu atingi carnea. Acest pas te va ajuta să elimini o parte din grăsime, care se va topi în timpul procesului de gătire.
Asezonează pieptul de rață cu sare și piper pe ambele părți, iar apoi adaugă rozmarinul usturoi pentru a intensifica aromele.
Într-o tigaie cu pereții înalți, încălzește uleiul de măsline la foc mediu și adaugă pieptul cu pielea în jos. Rumenește-l timp de 5-7 minute, până când pielea devine crocantă.

Piept de rață. Sursa foto: Pixabay
Transferă pieptul în cuptor și toarnă deasupra sucul de portocală. Lasă carnea la cuptor timp de 15-20 de minute.
Între timp, curăță și taie cartofii în cubulețe sau felii. Amestecă-i într-un bol cu ulei de măsline, sare, piper și boia dulce.
Pune cartofii și morcovii într-o tavă de copt și lasă-i în cuptor până se rumenesc. Așează carnea și cartofii în mijlocul unei farfurii mari și presară deasupra pătrunjel tocat. Preparatul poate fi servit cu un pahar de vin roșu.