Piept de rață delicios, cu o textură perfectă. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Piept de rață delicios, cu o textură perfectă. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu Sursa foto: Arhiva EVZ

Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi din România. Rețetele sale ies din tipare, iar celebrul bucătar este recunoscut pentru gustul pe care îl au preparatele sale.

Pieptul de rață este un preparat delicios, dar pentru un gust extraordinar și o textură perfectă trebuie să respectați câteva reguli în bucătărie. Una dintre cele mai apreciate rețete de piept de rață este cea a lui Chef Cătătin Scărlătescu. Acesta a dezvăluit cum puteți obține un preparat gustos, dar care să arate și extrem de bine în farfurie.

Ingredientele necesare

Pentru a respecta rețeta de piept de rață cu ghimbir și sus de zmeură a lui Chef Cătălin Scărlătescu aveți nevoie de următoarele ingrediente: 600 de grame de piept de rață, 200 de grame de unt, 500 de grame de cartofi dulci, 200 de ml de smântână de gătit, trei baby morcovi, trei ridichi, 250 de grame de zmeură, 50 de grame de zahăr, 20 de ml de coniac, ulei de măsline, ghimbir, oțet balsamic, un praf de nucșoară, sare și piper după gust.

Mod de preparare

Pieptul de rață se spală bine, se taie bucăți potrivite, se crestează pe partea cu pielea și se asezonează cu sare și piper. Acesta se rumenește apoi într-o tigaie câteva minute, mai întâi pe partea cu piele, iar apoi și pe partea cealaltă. Pieptul de rață se presară apoi cu ghimbir și se lasă la cuptor aproximativ cinci minute. După ce se scoate, se învelește cu folie alimentară pentru păstrarea aromelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lângă un piept de rață delicios aveți nevoie și de o garnitură. Cartofii se curăță, se spală, se taie cuburi și se fierb în apă cu sare. Când sunt gata, se scurge apa, iar cartofii se pasează. Se amestecă cu untul și smântâna și astfel de obține un piure delicios. Adăugați și nucșoara, pentru o aromă deosebită.

Separat, zmeura se fierbe cu zahărul și se adaugă coniacul. După ce veți obține o pastă, trebuie să o treceți prin sită ca să scăpați de semințe. Morvovii se curăță, se spală și se taie rondele. Apoi se caramelizează în zahăr brun. Se aduagă ridichile tăiate tot rondele și se asezonează cu ulei de măsline și oțet balsamic.

Tot ce trebuie să mai faceți este să așezați prepratul final pe o fartufie întinsă. Puneți bucățile de piept de rață și turnați deasupra sos de zmeură. Lângă carne așezați piureul de cartofi dulci, peste care puneți morcovii caramelizați, amestecați cu ridichi, potrivit kfetele.ro.