Evenimentul Zilei > Social > Rețeta de piftie de porc a lui Cătălin Scărlătescu. Juratul de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit marele secret
Rețeta de piftie de porc a lui Cătălin Scărlătescu. Juratul de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit marele secret

Rețeta de piftie de porc a lui Cătălin Scărlătescu. Juratul de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit marele secret

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta lui de piftie de porc și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi. Juratul de la „Chefi la cuțite” a explicat cum se face cea mai căutată mâncare de sărbători.

Nu există sărbători de iarnă fără piftie de porc, iar Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care este cea mai gustoasă rețetă. Juratul de la „Chefi la cuțite” folosește doar câteva ingrediente și ține cont de anumiți pași.

Pentru a face rețeta de piftie a lui Cătălin Scărlătescu ai nevoie de următoarele ingrediente:

500 g pulpă de porc;
500 g picioare de porc;
1 kg cap de porc, neapărat urechi;
2 morcovi mari;
o rădăcină de păstârnac;
o ceapă;
sare;
piper boabe;
1-2 căpățâni de usturoi pisat.

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi:

– Pârlim picioarele și capul de porc
– Radem picioarele și capul de porc cu lama cuțitului și le spălăm
– Punem toată carnea la fiert

Sursă Youtube

– Luam spuma
– Adăugăm zarzavatul (morcovii, păstârnacul, ceapa), sare și piper
– Lăsăm să fiarbă până se desprinde carnea de pe oase
– Dezosăm carnea, o tăiem și o punem în castroane (se poate lăsa și puțin morcov, pentru culoare)
– Curățăm usturoiul și-l pisăm bine de tot
– Amestecăm usturoiul cu 100 ml supă
– Strecurăm supa și adăugăm în ea zeama cu usturoiul pisat
– Umplem castroanele cu zeamă și le punem la frigider, potrivit Cancan.

Cătălin Scărlătescu, rețetă de cozonac

Sărbătorile se apropie, iar Cătălin Scărlătescu a dezvăluit și rețeta lui de cozonac. El le-a explicat gospodinelor fiecare pas pe care trebuie să-l urmeze. „Ingredientele de bază ale reţetelor româneşti le ştiu de la bunica, care le-a învatat de la mama ei, care le ştia de la bunica ei. Aşadar sunt transmise din generaţie în generaţie în ultima sută de ani. Pe lângă reţetă, secretul stă în prospeţimea şi provenienţa ingredientelor. Dacă ai materie primă de calitate obţii bucate pe măsură, dacă stăpâneşti cât de cât ştiinţa gătitului, a declarat Chef Cătălin Scărlătescu.

Ingrediente pentru 2 cozonaci:

1 kilogram faină
250 grame zahăr
450 mililitri lapte
5 ouă proaspete
1 păstaie vanilie
50 grame drojdie proaspătă (sau 2 plicuri de drojdie instant, 14 grame)
300 grame unt
500 grame nucă măcinată
200 grame rahat
200 grame ciocolată de calitate topită la bain marie
30 grame portocală confiată
30 grame coajă de lămâie
100 ml smântână naturală pentru frișcă
100 grame ciocolată cu lapte
fructe pentru decor (portocale, merișoare, goji, nuci, fistic etc.)

Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte, un pic de zahăr şi trei linguri de făină. Se lasă compoziţia să crească până când îşi dublează volumul. Laptele se fierbe împreună cu zahărul si cu o păstaie de vanilie, apoi se amestecă până se dizolvă.Gălbenuşurile se bat cu un praf de sare. Se pune făina într-un vas şi se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenuşurile, laptele împreună cu zahărul topit şi untul, portocala confiată, coaja de lămâie. Se frământă bine până se obţine un aluat aerat, consistent şi elastic. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.

Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolată și rahat și se rulează. Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou și un pic de zahăr.

Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospit aproximativ două ore. Când aluatul a crescut, se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute-1 oră la 160 de grade Celsius.