Au apărut „arome de carne de vită și de porc” pe piață. Cine profită de falsurile din industria alimentară
- Antonia Hendrik
- 9 noiembrie 2022, 06:09
Experții în domeniu ne avertizează că deja au apărut pe piață „arome de carne de vită și de porc”. Cum ne putem da seama de miros dacă-i natural, ne explică membrii Asociației Clusterului de Bioeconomie Suceava.
Avertismentul cu privire la „aromele artificiale de carne de vită și de porc” vine din partea Asociației Clusterului de Bioeconomie Suceava. Experţii spun că falsurile alimentare sunt din ce în ce mai elaborate, este imposibil să ne dăm seama dacă aroma este naturală.
În prezent unele analize pentru testarea calității produselor din carne sunt făcute în unitățile de producție, iar altele sunt făcute, contra cost, la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.
În acest context, administratorul firmei Killer, Alexandru Șcheul, și-a exprimat îngrijorarea că DSVSA s-ar putea răzbuna prin controale pe firmele care aleg să-și testeze produsele în cadrul laboratorului Clusterului de Bioeconomie.
Principiul aromelor de carne și perspectiva de viitor
Carnea de porc, ca și carnea de vită, ar putea să aibă mai multe nuanțe de gust. Mulți oameni cred că gustul este în grăsime, dar este complet greșit. Grăsimea este scăzută mușchii, iar aici poate interveni pentru a ne păcăli cu ajutorul aromelor false ale cărnii de porc sau de vită.
Prezent la conferința de presă pentru lansarea proiectului, administratorul firmei Killer, Alexandru Șcheul, a lansat un avertisment.
„Probabil va fi singurul laborator de acest tip din regiunea de nord-est, iar pe anumite analize de biologie moleculară și analize genetice va fi singurul din țară”.
Din Asociația Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie fac parte Universitatea „Ștefan cel Mare”, Consiliul Județean Suceava, primăriile Suceava și Botoșani, precum și numeroși agenți economici.
Pentru a păcăli, se foloeşte fumul lichid
Aceste falsuri din industria alimentară aduc beneficii medicinei, pentru că oamenii se îmbolnăvesc și ajung la doctor și nu este un lucru bun.
„Se pot face multe, multe falsuri în ceea ce privește fabricarea produselor alimentare. Au apărut arome pentru carne de vită și de porc. Se folosește fumul lichid. Eu am căutat să merg pe cale naturală. Falsurile din industria alimentară aduc beneficii medicinei, pentru că oamenii se îmbolnăvesc și ajung la doctor și nu este un lucru bun. Trebuie să avem oameni sănătoși. Sper ca acest laborator să-și facă treaba cum trebuie”, a declarat Alexandru Șcheul.
El a explicat că în prezent unele analize pentru testarea calității produselor din carne sunt făcute în unitățile de producție, iar altele sunt făcute, contra cost, la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, notează Botoșăneanul.