Pate de linte roșie și ardei copt, o rețetă gustoasă de post. Cum se prepară

Pate de linte roșie și ardei copt, o rețetă gustoasă de post. Cum se preparăSursă Youtube

Gospodinele pot să prepare pentru micul dejun cea mai gustoasă rețetă de pate de linte roșie și ardei copt de post. Ele au nevoie doar de câteva ingrediente pentru această gustare sănătoasă.

Rețetă de pate de linte roșie și ardei copt de post este extrem de gustoasă și sănătoasă. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente: 150 g linte roșie, 1 ardei kapia mare, 1 cățel mic de usturoi, 1/2 linguriță cu pudră de chimion, ½ linguriță cu boia dulce, ½ linguriță cu turmeric, 1-2 linguri cu ulei de măsline, 1 linguriță cu suc de lămâie, ½ linguriță cu sare.

Spălați foarte bine lintea, apoi puneți la fiert în 500 ml apă. Puteți să folosiți și supă concentrată de legume. Lintea se va fierbe la foc mediu până când se înmoaie. În timp ce lintea fierbe, puneți la copt ardeiul.

Rețetă de top pentru post

Presărați puțină sare peste el, acoperiți pentru o oră și curățați de coajă, apoi îndepărtați cotorul și semințele. Scurgeți lintea roșie și lăsați să se răcească complet. Apoi, puneți lintea alături de ardeiul copt în mixer, blender sau robot. Se adaugă sare, condimente și un cățel sau doi de usturoi. Puneți și o lingură cu ulei și o linguriță cu suc de lămâie și amestecați până obține o cremă fină și omogenă. Acest pate se mănâncă cu pâine, lipie sau tortilla, potrivit rețeteșivedete.

Sursă Dreamstime

Pate de post de ciuperci și linte

Gospodinele pot încerca și rețeta de pate de post de ciuperci și linte. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

150 de grame de ciuperci proaspete (eu am folosit champinion), tăiate lamele sau cubulețe (depinde de mărime) 1 ceapă roșie (100 de grame), tocată cubulețe 2 căței mari de usturoi, tăiați lamele fine 60 ml. ulei de măsline extravirgin 400 de grame de linte fiartă 100 de grame miez de nucă (obișnuită sau nucă pecan) 1 lingură de zahăr brun 2 linguri de zeamă de lămâie 1 linguriță de rozmarin proaspăt tocat (doar frunzulițele, fără tulpină) 1 linguriță de cimbru proaspăt tocat ¼ legătură de pătrunjel verde, tăiat mare 2 linguri de sos de soia 1 linguriță rasă de paprika dulce sau iute, după cum preferați sare și piper după gust opțional, 2 linguri de coniac

Această rețetă este asemănătoare cu cea de pate de linte roșie și ardei copt.