Rețetă scovergi de post. Un preparat ușor de făcut, ce poate fi consumat atât în variantă sărată, cât și dulce

Rețetă scovergi de post. Un preparat ușor de făcut, ce poate fi consumat atât în variantă sărată, cât și dulce Rețetă de scovergi de post. Sursa foto: Youtube

Intrarea în postul Paștelui le pune pe gospodine în situația de a găsi rețete care să fie specifice acestei perioade și să nu conțină alimente de origine animală. Rețeta de scovergi de post este perfectă, ele putând fi mâncate atât în loc de desert, dar pot ține și locul pâinii.

Scovergile sunt ca niște gogoși, însă mult mai mari și mai plate. Ele pot fi mâncate cu ciocolată, frișcă sau gem pe deasupra, însă dacă aluatul nu este făcut foarte dulce, scovergile pot fi consumate și în locul pâinii. Cu siguranță vor fi pe gustul tuturor.

Ingrediente scovergi în ulei

  • 500 de ml de ulei pentru prăjit
  • 500 de grame de făină
  • 350 ml de apă
  • 7 grame de drojdie uscată (sau 25 gr proaspătă)
  • două linguri de ulei
  • o lingură de zahăr
  • o linguriţă de sare.

Mod de preparare

Primul pas este să amestecăm făina cu zahărul și cu drojdia. Ulterior, adăugăm treptat apa călduță și sarea, după care frământăm toată compoziția bine, timp de câteva minute. Aluatul rezultat se acoperă cu un prosop și se pune într-un loc mai călduros, pentru a dospi, timp de o oră.

Când e gata și a crescut destul de mult, luăm aluatul și începem să formăm bile de dimensiuni egale. Pe acestea le întindem apoi cu un făcăleț și se mai lasă pe masă, la crescut, încă 10-15 minute.

Ne puteți urmări și pe Google News

Între timp, punem într-o oală mai mare 500 de ml de ulei și îl lăsăm până se încinge bine. Se pun scovergile în uleiul încins, însă ca ele să iasă pufoase, așa cum ți-ai dorit, secretul este ca focul să fie oprit.

După ce se rumenesc pe ambele părți, sunt gata. Pot fi consumate în loc de pâine sau puteți pune pe ele smântână, iaurt, cremă de brânză sau chiar zacuscă. Iar ca desert, se pot servi cu gem, zahăr pudră, ciocolată sau miere, potrivit temananc.ro.

Ce se mănâncă în post

Postul Paștelui este cel mai lung din an și durează 40 de zile, la care se adaugă și săptămâna Patimilor. Pe toată perioada se renunță la produsele de origine animală, cum ar fi ouăle, carnea și lactatele. De asemenea, există doar două zile de dezlegare la pește, în ziua de Buna Vestire și Florii.