Substanța mai dulce ca zahărul. Se găsește în cele mai cunoscute alimente. Îți poate distruge sănătatea
- Emma Cristescu
- 20 februarie 2022, 17:01
Nu este un secret că dulciurile îți pot afecta sănătatea și favorizează apariția diabetului. S-a descoperit un îndulcitor mai dulce ca zahărul. Un neurochirurg celebru a mărturisit că această substanță îți distruge neuronii. Sugarii și adolescenții sunt vizați.
Alexandru-Vlad Ciurea a declarat că s-a descoperit o substanță care îți pune în pericol sănătatea. Acest îndulcitor este mai dulce ca zahărul. Neurochirurgul a transmis că „mâncarea este importantă pentru creierul nostru”.
Este indicat ca tinerii, dar și adulții să nu facă exces de dulciuri și să aleagă un stil de viață sănătos. Specialistul a mărturisit că este foarte important ca oamenii să aibă o educație alimentară.
„Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți. Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. Este bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase.
Îndulcitorul care îți distruge neuronii
Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare, produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici. Din păcate, educația alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri.
Ca să o putem lua de la capăt în fiecare luni dimineață, avem nevoie că la final de săptămână să ne odihnim, să ne relaxăm, să dăm voie organismului în întregul său să ia o pauză. Avem nevoie să vedem lucruri frumoase, să avem discuții plăcute, să fim cât mai liniștiți, fără stres, fără presiune. Organismul nostru știe exact ce are nevoie. Iar atunci când ne „cere” o pauză, când simțim că suntem obosiți, trebuie să răspundem solicitării. Pentru că altfel oboseala se acumulează și ajungem la epuizare. Există semne clare de oboseală pe care corpul ni le transmite. Iar dacă nu ținem cont de ele, iată un efect: nonperformanța”, a scris pe Facebook neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea.