Rețeta simplă de post pentru o ciulama de ciuperci delicioasă. E gata în câteva minute

Rețeta simplă de post pentru o ciulama de ciuperci delicioasă. E gata în câteva minuteRețeta milionarei Camelia Șucu. Ciulama ca la mama acasă. Sursa foto Arhiva EVZ

Rețeta de ciulama de ciuperci pentru post este o rețetă simplă și cremoasă. Pentru a o realiza, ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar timpul de preparare este unul scăzut. Ciulamaua de ciuperci poate fi servită alături de mămăliguță.

Rețeta de ciulama de ciuperci de post poate deveni imediat un fel de mâncare îndrăgit de toată familia, mai ales datorită faptului că este un fel de mâncare care se pregătește într-un timp scurt și fără efort considerabil.

Ingrediente pentru ciulamaua de ciuperci

Pentru rețeta de post de ciulama de ciuperci ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 grame de ciuperci proaspete;
  •  o lingură de ulei;
  •  o ceapă mare;
  •  200 ml de apă fierbinte;
  •  două linguri pline cu smântâna de post, sare si piper după gust și cinci fire de  mărar.

Mod de preparare

Rețeta de ciulama de ciuperci va fi gata în mai puțin de jumătate de oră.

Se taie ceapa mărunt,  iar ciupercile le tăiem felii. Apoi punem uleiul la încins într-o oală. Călim ceapa și ciupercile pentru cinci minute, urmând să adăugăm apa. Lăsăm să fiarbă timp de 20 de minute, după care adăugăm smântâna de post și mai lăsăm să fiarbă timp de un minut, potrivit bucatariaromaneasca.ro.

Punem sare și piper după gust și adăugăm și mărarul proaspăt, tocat mărunt. Ciulamaua poate fi servită cu mămăligă, pentru a fi și mai delicioasă.

Cum poți face smântână de post în câțiva pași simpli

Și pentru a face smântână de post e nevoie doar de câteva ingrediente, și anume:

  • 30 de grame de arahide crude;
  • 60 de grame de orez;
  • o lingură de zeamă de lămâie;
  • 100 ml de apă și sare după gust.

Pentru a face această rețetă e nevoie ca arahidele să fie puse și lăsate în apă călduță timp de două ore.  Orezul se fierbe, iar după ce acesta este gat se lasă să se răcească.

Ulterior, în vasul unui blender punem orezul fiert, arahidele hidratate, sare și zeama de lămâie. Apoi mixăm totul pentru cinci minute și verificăm consistența. dacă se dorește o smântână de post mai fină, e nevoie ca ingredientele să fie mixate pentru mai mult timp.

La final, compoziția se pune într-un recipient și se păstrează la frigider, dar nu mai mult de două zile, potrivit aceleiași surse.

Ne puteți urmări și pe Google News