Evenimentul Zilei > Social > OMS lansează o teorie-bombă! Singura soluție care pune capăt pandemiei. Cum se aplică
OMS lansează o teorie-bombă! Singura soluție care pune capăt pandemiei. Cum se aplică

OMS lansează o teorie-bombă! Singura soluție care pune capăt pandemiei. Cum se aplică

Organizația Mondială a Sănătății susține că, pentru a combate pandemia provocată de noul coronavirus, rata de imunizare trebuie să fie de cel puţin 60%.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că, pentru a combate pandemia provocată de noul coronavirus, rata de imunizare trebuie să fie de cel puţin 60%.

Aproximativ 60-70% din populaţie trebuie să fie imunizată împotriva noului coronavirus pentru a reduce infecţiile, potrivit unui înalt oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează dpa.

Rata se bazează pe mai multe studii, a declarat vineri, la Geneva, în cadrul unei conferinţe de presă, directoarea Departamentului de vaccinuri din cadrul OMS, Katherine O’Brian.

O’Brien a subliniat, totuşi, că rata actuală necesară de imunizarea pentru această pandemie va deveni mai clară odată ce se va cunoaşte mai mult despre vaccinurile testate până acum.

„Este foarte important să începem să obţinem mai multe informaţii”, a adăugat ea.

OMS ne distruge Crăciunul şi Anul Nou

În contextul în care valul doi al pandemiei a generat mari probleme în întreaga lume, OMS susține că Sărbătorile de anul acesta se vor desfășura într-un mod atipic.

Un Crăciun în grup restrâns, fără o mare reuniune de familie, este fără îndoială ce mai bună opţiune pe timp de pandemie pentru majoritatea ţărilor, recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

„De Crăciun şi de Anul Nou, evitaţi întâlnirile cu familia şi rudele sau prietenii pentru prânzuri sau cine. Este varianta cea mai sigură”, susțin reprezentanții OMS.

Maria Van Kerkhove, în fruntea grupului tehnic al Organizaţiei mondiale a sănătăţii: „Vom găsi modalitatea de a sărbători cu adevărat atunci când totul se va sfârşi”.

Maria Van Kerkhove, şefa grupului tehnic al Organizaţiei mondiale a sănătăţii, instituită special pentru coronavirus, în săptămânile în care toată Europa se gândeşte cum să mai îndulcească măsurile, dar să şi ţină sub control contagierile în vederea apropiatelor festivităţi şi sărbători de Crăciun şi Anul Nou, explică foarte clar că „decizia cea mai dificilă” este exact aceea de a nu ne aduna în jurul arborelui de Crăciun şi a mesei încărcate cu de toate, împreună cu rudele sau prietenii pentru a sărbători evenimentul.