Evenimentul Zilei > Sport > Oficialii români, în alertă după ce au auzit că România poate primi marea lovitură
Oficialii români, în alertă după ce au auzit că România poate primi marea lovitură

Oficialii români, în alertă după ce au auzit că România poate primi marea lovitură

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a dat asigurări că țara noastră e pregătită pentru Euro și nu crede în schimbarea structurii turneului.

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, neagă zvonul care susține că oficialii de la UEFA se gândesc să reorganizeze Campionatul European de anul viitor. Astfel încât turneul să se dispute într-o singură țară, nu în 12 orașe. Favorită pentru a deveni gazda competiției este Rusia.

„Eu vă pot transmite că nu există un asemenea scenariu pentru ca EURO să se desfășoare într-o singură țară. Din punctul meu de vedere, sunt simple speculații care nu sunt bazate pe niciun fel de informare oficială. Gândiți-vă că în acest moment ar fi foarte greu să modifici conceptul EURO 2020 așa peste noapte – și pentru noi, vă spun sincer.

Ar fi complet surprinzător un asemenea scenariu dacă nu chiar dezamăgitor, pentru că noi, ca și celelalte țări cred, am muncit foarte mult, cel puțin în ultima perioadă, pentru a fi gazde bune și pentru a beneficia de pe urma investițiilor făcute de noi, adică să nu uităm că există și o componentă sportivă, și una economică, și una de prestigiu pentru fiecare țară angajată și implicit pentru România”, a spus Ionuț Stroe la B1 TV.

„Noi suntem în grafic cu toate pregătirile”

„Nu s-a comunicat nimic oficial și vă spun sincer, dacă ar exista vreun plan B din partea UEFA, eu cred că mai degrabă ar fi în condițiile în care vreo țară ar renunța în mod voluntar la această organizare din cauza pandemiei și meciurile respective vor trebui cumva să se relocheze. Chiar și în aceste condiții, vă spun foarte sincer că, în România, EURO 2020 poate fi un succes, pentru că mare parte din acest eveniment este deja organizat. Noi suntem în grafic cu toate pregătirile.

Federația Română de Fotbal, la fel, ne este un partener de nădejde și aș fi ușor dezamăgit dacă ar exista… dar nu cred, pentru că până la urmă cred că în fiecare țară care se pregătește pentru acest eveniment totul decurge conform planului”, a mai spus ministrul.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.