Evenimentul Zilei > Sport > Vestea bună pentru sportivi. Ionuț Stroe lămurește totul. „Competiţiile sportive rămân deschise în continuare”
Vestea bună pentru sportivi. Ionuț Stroe lămurește totul. „Competiţiile sportive rămân deschise în continuare”

Vestea bună pentru sportivi. Ionuț Stroe lămurește totul. „Competiţiile sportive rămân deschise în continuare”

Anularea Maratonului București a îngrijorat din nou sportivii din toată țara.

Această măsură a fost luată numai în cazul acestei competiții sportive, spune ministrul Sportului, Ionuț Stroe.

evenimentul sportiv ar fi trebuit să aibă loc duminică, 11 octombrie, dar din cauza exploziei numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus a fost anulat.

Competițiile sportive nu vor fi anulate

Ministrul Ionuț Stroe a mai spus că nu vor fi restricţionate competiţiile sportive, dar că vor exista nişte reguli stricte pe care toată lumea va fi nevoită să le respecte.

„Competiţiie sportive rămân în continuare deschise pentru că există condiții descrise de lege. Există niște reguli stricte și foarte clar definite, iar până la noi opinii sau noi solicitări din partea medicilor epidemiologi, ele funcționează și se vor desfășura după aceste reguli.

Sportul este unul dintre cele mai strict reglementate domenii de activitate pe timp de pandemie. Noi am emis norme pentru a da posibilitatea sportivilor să se antreneze și să participe la competiții.

Am fost foarte precaut și din punctul acesta de vedere avem un avantaj. Avem testări regulate, avem competiții care se desfășoară în condiții stricte, avem reguli clare privind accesul pe stadioane și baze sportive.

Din punctul meu de vedere, în acest moment, competițiile se pot desfășura câtă vreme nu există decizii punctuale sau solicitări oficiale ale acestor Comitete pentru Situații de Urgență locale”, a declarat ministrul Ionuţ Stroe.

Ministerului Tineretului şi Sportului a anuțat vineri, 9 octombrie, că evenimentul sportiv a fost anulat

„În contextul în care numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în Bucureşti a atins cote alarmante, de 2,28 la mia de locuitori, vă informăm, cu regret, că Maratonul Bucureşti trebuie să fie anulat. Experţii în sănătate publică au alertat membrii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în privinţa riscului real la care se expun atleţii care vin la Bucureşti pentru a participa la Maraton, dar şi asupra riscului pe care un eveniment de o asemenea amploare îl ridică, inevitabil, la adresa sănătăţii publicului.

Regretăm în mod deosebit că această decizie trebuie luată, mai ales cu atât de puţin timp înainte de data anunţată pentru desfăşurare.

Totuşi, considerăm că este o decizie imperios necesară, atunci când este în joc sănătatea sportivilor invitaţi şi a concetăţenilor noştri.”, se arată în scrisoarea primită de organizatori vineri seară din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.

În 11 octombrie, urmau să ia startul din Piaţa Constituţiei 250 de alergători profesionişti, în încercarea de a se califica pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, potrivit romaniatv.net

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.