Evenimentul Zilei > International > O româncă a dat lovitura în Spania! Cum a păcălit un bătrân de 93 de ani să-i facă testament
O româncă a dat lovitura în Spania! Cum a păcălit un bătrân de 93 de ani să-i facă testament

O româncă a dat lovitura în Spania! Cum a păcălit un bătrân de 93 de ani să-i facă testament

O româncă a dat lovitura în Spania! Femeia s-a împrietenit în parc cu bătrânul. După ce i-a câştigat încrederea l-a convins că „a lăsat-o însărcinată”.
O româncă a dat lovitura în Spania! Femeia s-a împrietenit în parc cu bătrânul. După ce i-a câştigat încrederea bărbatului, aceasta l-a convins că „a lăsat-o însărcinată”.  Românca l-a convins pe bătrânul spaniol să-i dea prin testament casa și 200.000 de euro din cont.
Instanța anchetează o femeie de origine română care ar fi păcălit un bătrân de 93 de ani. Aceasta l-a convins să schimbe testamentul pe numele ei. Şi să-i dea aproape 200.000 de euro pe care îi avea în contul său bancar.

O româncă a dat lovitura în Spania! Cum a păcălit un bătrân de 93 de ani să-i facă testament

După cum se menționează în plângerea depusă la instanță se arată că: „cu înșelăciune și profitând de situația bătrânului, ajungând chiar să-i spună că„ a lăsat-o gravidă ”, inculpatul i-a făcut testament în favoarea ei, lăsându-i casa în care locuiește de pe strada Lanuza.

Acțiunile legale împotriva cetățeanului român au fost inițiate de nepoata nonagenarului. Aceasta, când a aflat că din contul bancar a dispărut o sumă semnificativă de bani și că vătrânul a făcut un testament în favoarea femeii, a reclamat imediat la poliţie.

Femeia nu este la prima escrocherie de acest gen

Pe lângă ancheta din acest caz de înșelăciune, într-un alt dosar penal deschis tot în instanța din Gijón, românca este acuzată de furt de bijuterii și numerar din locuința unui bărbat tot în vârstă de 93 de ani. Se presupune că este aceeași persoană. Nu ar fi prima dată când românca este implicată în acest tip de infracțiuni.

În comunicat se arată că: „Femeia de origine română este cercetată și pentru furt, după ce familia a constatat că din casa bătrânului au dispărut mai multe bijuterii și bani”. Mai mult, românca ar fi fost cercetată în trecut și pentru alte fapte similare, scrie El Comercio.