Evenimentul Zilei > Actualitate > Bătrânică fraierită de patru pușcăriași. Au lăsat-o fără 132.000 de euro
Bătrânică fraierită de patru pușcăriași. Au lăsat-o fără 132.000 de euro

Bătrânică fraierită de patru pușcăriași. Au lăsat-o fără 132.000 de euro

O bătrână a fost înșelată de patru pușcăriași să le dea 132.000 de euro. Aceștia i-au spus femeii că sunt călugări și că au nevoie de bani pentru a construi o casă pentru copii nevoiaşi şi un azil de bătrâni.

După ce a vândut o casă, bătrâna a fost contactată de patru pușcăriași care i-au cerut 132.000 de euro, dându-se călugări la o mânăstire din Suceava. Infractorii i-au spus femeii că au nevoie de bani pentru a construi un azil de bătrâni și o casă pentru copiii nevoiași.

Cei patru pușcăriași au fost ajutați de alte două persoane aflate în libertate. Aceștia știau din surse sigure că bătrâna vânduse casa și că deține o sumă mare de bani.

 

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru evz.ro, că în escrocherie au fost implicați patru deținuți, încarcerați la Penitenciarul din Iași. Au fost reținuțe doar două persoane, complici ai falșilor deținuți.

Cum au acționat cei patru pușcăriași

Conform comunicatului, “Joi, 11 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, după ce mai mulţi bărbaţi ar fi indus în eroare şi determinat o femeie în vârstă de 77 de ani să le remită suma totală de 132.000 de euro.

Din datele şi probele administrate în cauză începând cu 2 februarie, până în prezent, de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Poliţia Sectorului 3, a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulţi tineri ar avea preocupări de natură infracţională, aceştia contactând telefonic, în repetate rânduri, o femeie de 77 de ani, pe care au determinat-o să le remită suma de 132.000 de euro, sub pretextul că ar fi călugări ai unei mânăstiri din judeţul Suceava şi strâng donaţii pentru construirea unei case pentru copii nevoiaşi şi a unui azil pentru persoane vârstnice.

În urma investigaţiilor desfăşurate a rezultat că bănuiţii, încarceraţi într-un penitenciar din judeţul Iaşi, în perioada 1 ianuarie – 2 februarie a.c. au determinat victima să le vireze în diferite conturi bancare şi în repetate rânduri suma totală de bani menţionată, însă anumite sume de bani au fost înmânate şi unui tânăr necunoscut care s-a prezentat la uşa apartamentului persoanei vătămate. Astfel, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Suceava şi Brăila, în urma cărora au fost depistaţi trei tineri, bănuiţi că au intermediat plasarea sumelor de bani, aceştia fiind conduşi pentru audieri la sediul subunităţii.

Suma recuperată

Totodată, a fost recuperată suma de 14.ooo de euro, fiind dispusă şi măsura sechestrului asigurător pentru suma de 38.000 de euro aflată în contul unuia dintre tinerii în cauză. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, faţă de doi tineri fiind dispusă măsura reţinerii.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul InspectoratuluiGeneral al Poliţiei Române, precum şi al poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Suceava şi Brăila. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie., se arată într-un comunicat al Poliţiei.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: