Noi detalii privind moartea studentei Gabriela Ripan din Cluj. A fost întocmit un nou raport de expertiză

Noi detalii privind moartea studentei Gabriela Ripan din Cluj. A fost întocmit un nou raport de expertiză

Noi detalii privind decesul studentei Gabriela Ripa ies la iveală. Tânăra a fost omorâtă , în urmă cu patru ani, de traficantul de droguri Tudor Cârje, care s-a urcat sub influența stupefiantelor la volan.

Poliția și magistrații din Cluj ar fi trebuit să rezolve destul de repede cazul studentei Gabriela Ripan, care a fost ucisă de Tudor Cârje. Traficantul de droguri s-a urcat la volan sub influența substanțelor interzise și a pierdut controlul mașinii în localitatea Florești. Evenimentul s-a întâmplat la începutul anului 2019, iar polițiștii și magistrații încă nu au luat o decizie în acest caz. Mai mult decât atât, procesul a avut mai multe răsturnări de situație din acel moment și până acum.

Părinții tinerei s-au luptat încă de atunci ca adevărul să fie aflat în cazul fiicei lor. Tudor Cârje a declarat în repetate rânduri în fața instanței de judecată că nu a consumat droguri înainte de a urca la volan și că nu știe ce s-a întâmplat. Ulterior, viața traficantului de droguri a continuat de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

El a postat o mulțime de fotografii de la partidele de poker la care participa, dar și în timp ce se afla la bordul unor mașini scumpe chiar dacă nu avea dreptul de a conduce. Cârje a fost prins în trafic, în urmă cu două luni, fără permis de conducere. În plus, în portbagajul mașinii avea zeci de kilograme de droguri. El se află acum în arest preventiv și este acuzat de trafic de droguri. Cazul este judecat la Curtea de Apel Cluj, unde se află și dosarul privind moartea Gabrielei Ripan.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce au arătat analizele de sânge din seara accidentului

Jurnaliștii de la Ziar de Cluj au obținut de la o asistentă de la Unitatea de Primiri Urgențe analizele de sânge ale lui Cârje din seara în care a avut loc accidentul. Raportul medical a arătat că traficantul a consumat mai multe substanțe interzise înainte de a se urca la volan. Inspectoratul de Poliție Județean din Cluj a emis un comunicat de presă în ziua următoare în care se precizat că traficantul se afla sub influența drogurilor.

Cârje a fost dus la Institutul de Medică Legală unde a fost supus mai multor analize. Ulterior, medicii au spus că traficantul nu ar fi consumat droguri. Traficantul de droguri s-a folosit de aceste analize în instanță, iar primii procurori care s-au ocupat de acest caz au admis probele. Ulterior, angajații de la IML Cluj au fost acuzați de părinții tinerei de corupție. Mama lui Cârje ar fi fost cea care a reușit să plătească doctorii pentru ca rezultatele analizelor să fie schimbate. Ulterior, atât ea, cât și medicii au fost arestați pentru alterarea probelor și corupție.

Noul raport de expertiză în cazul lui Cârje

Instanța de judecată a cerut IML Cluj să realizeze un nou raport de expertiză. Acesta a fost realizat de Mugur Pop, medic primar legist. Lui Cârje i s-a recoltat pe data de 23 ianuarie 2019 un set de probe biologice pe baza căruia a fost emis buletinul de analiză toxicologică. Medicii legiști din acea perioadă nu au evidențiat că în sângele lui Cârje se afla substanța Fentanil, unul dintre cele mai periculoase droguri din lume. Legistul care a realizat noul set de analize a spus că explicația este una destul de simplă.

„Explicația este simplă și este legată de dotarea tehnică superioară a laboratorului de toxicologie din cadrul IML Târgu Mureș”, a spus Mugur Pop. În acest caz, IML Cluj ar trebui să ofere mai multe explicații privind faptul că Fentanilul prezent în sângele lui Cârje nu a fost trecut pe primul raport de expertiză. Fentanilul se numără printre cele mai periculoase droguri din lume și orice laborator toxicologic din lume are laboranți care știu de el. De asemenea, în toate laboratoarele există resurse tehnice pentru ca această substanță să fie depistată, informează ZiardeCluj.ro.