Exclusiv. Detalii despre deținutul evadat din Penitenciarul Rahova. Poliția nu a reușit încă să-l prindă

Exclusiv. Detalii despre deținutul evadat din Penitenciarul Rahova. Poliția nu a reușit încă să-l prindă Sursa: Antena 3

Un deținut a evadat din Penitenciarul Rahova, iar autoritățile sunt în alertă. Bărbatul era condamnat la 1 an si 3 luni pentru trafic de droguri. 

UPDATE: Bărbatul care a evadat azi din Penitenciarul Rahova urma să intre în comisia de disciplină în luna august. Deținutul mai lucrase timp de două luni în regim fără pază.

Bărbatul lucra la un abator, de unde a evadat. Lipsa lui a fost constatată după aproximativ o jumătate de oră. O altă jumătate de oră a fost căutat de gardieni prin abator și prin împrejurimi, au declarat, pentru Evz, surse apropiate cazului.

Bărbatul ar fi fost surprins de camerele de supraveghere ale unei benzinării din apropiere, când se urca într-un taxi. Autoritățile au luat legătura și cu părinții bărbatului pentru a-i ajuta în găsirea acestuia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Știrea inițială:

Un bărbat a evadat noaptea trecută din Penitenciarul Rahova. Acesta era condamnat la 1 an si 3 luni pentru trafic de droguri. În momentul evadării, condamnatul se afla la un punct de lucru în Sectorul 6, în timp ce își executa pedeapsa în regim deschis.

Mai exact, vineri dimineață s-a constatat că deținutul Moloșag Cristian, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 1 an, 3 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri, clasificat în regim deschis, fără supraveghere, a părăsit punctul de lucru exterior S.C. Clas Interprod.

Alertă generală în vederea capturării deținutului

Autoritățile sunt în alertă, după ce deţinutul a evadat din Penitenciarul Rahova. Acesta a fost dat în consemn, și toate forțele de ordine îl caută.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Poliția Locală Sector 5 București, Poliția Locală Sector 6 București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași.

Menționăm că părăsirea fără autorizare a locului de deținere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani, potrivit unui comunicat Penitenciarul Rahova.

Deținutul are înălțimea de 1, 84 m, statură atletică, ochi albaștri, sprâncene arcuite, față ovală, ten deschis, păr blond, multiple tatuaje, iar la momentul părăsirii penitenciarului purta tricou alb cu dungi roșii inscripționat cu sigla clubului Dinamo București, pantaloni de trening închiși la culoare și șapcă neagră.

Pentru orice informație cu privire la persoana din fotografie, apelați numărul unic de urgență 112 sau Penitenciarul București-Rahova, la numerele 021.420.08.10 sau 021 420.24.28.

Ştire în curs de actualizare.