Noul drog care face ravagii în rândul tinerilor. Consumatorii ajung mai rău ca în filmele cu zombi

Noul drog care face ravagii în rândul tinerilor. Consumatorii ajung mai rău ca în filmele cu zombi Sursa: Dreamstime.com

Un nou drog face ravagii în rândul tinerilor și provoacă dependență mult mai ușor ca celelalte substanțe. Consumatorii ajung să arate mai rău ca niște zombi de la primele doze.

Un nou drog a fost depistat pe străzile din SUA și mulți tineri au fost la un pas să își piardă viața. Este vorba despre „Tranq”, substanța care provoacă dependeță de la primele doze. „Tranq” este un amestec de fentanil și un sedativ pentru cai și vaci, numit xilazină. În combinație, cele două substanțe pot distruge viața oricărui om.

Din cauza acestui drog, pielea oamenilor putrezește. El este cunoscut și ca drogul „zombi”, iar cei care îl încearcă foarte rar ajung să se vindece de dependeță. Oficialii din domeniul sănătății au dezvăluit cât de grave sunt rănile îngrozitoare pe care le provoacă pe corpurile celor care îl folosesc. Rănile erup într-o crustă solzoasă de țesut mort numită escară care, dacă nu este tratată, poate duce la amputare.

Medicii au declarat că sevrajul este mai rău ca la heroină și că nu există tratamente pentru a scăpa de el, potrivit Skynews.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acest drog periculos a ajuns și în România

Drogul „zombie” face ravagii și în România de câțiva ani. Mai mulți tineri au fost surprinși prăbuşiţi pe trotuare şi prin parcuri. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au declanşat o anchetă cu privire la această situaţie. Confom autorităților, acest drog, K2, un fel de marijuana sintetică, a apărut pentru prima data în SUA, în 2010 – 2011, şi a ajuns urgent pe lista substanţelor interzise, din cauza efectelor devastatoare pe care le are asupra consumatorilor.

„Este un drog stimulant, sunt efecte similare cu metamfetaminele şi cocaina, dar de 10 ori mai puternice. În funcţie de organismul fiecărui individ, chiar şi o singură doză din acest drog poate fi fatal”, a precizat, pentru sursa citată, Sorin Pletea, medic primar psihiatru la Spitalul „Alexandru Obregia” din București. Acest drog produce paranoia şi episoade psihotice, de aici și denumirea de drogul „zombie”.Această stare se instalează în cel mult 10 minute, dar durează aproape o oră.