După ce au executat mai multe mișcări discontinue, cei doi au rămas nemișcați, în poziții nefirești. Unul s-a întins pe jos, cu mintea rătăcită. La fața locului au ajuns la unn moment dat echipaje de Poliție și Ambulanță, în urma unui apel la 112. Acestea au găsit un singur tânăr, de 19 ani, din Dolj. Neputând să se miște, acesta le-a spus oamenilor legii că era drogat.

Acest drog face ravagii în vestul țării, în ultimele luni fiind filmați sau fotografiați numeroși tineri în Arad, Timișoara sau Recaș. Drogul provoacă efecte psihoactive şi îi poate afecta grav pe consumatori, atât fizic cât şi psihic. Consumatorii nu mai reușesc să–și controleze mișcările, de unde și denumirea drogului. Confom autorităților, acest drog, K2, un fel de marijuana sintetică, a apărut pentru prima data în SUA, în 2010 – 2011, şi a ajuns urgent pe lista substanţelor interzise, din cauza efectelor devastatoare pe care le are asupra consumatorilor. Drogul nu are în componenţă cannabidiol, o substanţă esenţială în limitarea efectelor THC, ceea ce duce la eliberarea substanţelor din creier, care nu mai pot fi controlate. În România, drogul a apărut din 2018. Spre deosebire de consumul unui joint, consumul de K2 produce paranoia şi episoade psihotice, de aceea se spune că are un efect de „zombie”. Această stare se instalează în cel mult 10 minute şi efectele durează până la o oră şi jumătate, în medie, a explicat Gigel Lazăr, directorul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), pentru Libertatea.
„Este un drog stimulant, sunt efecte similare cu metamfetaminele şi cocaina, dar de 10 ori mai puternice. În funcţie de organismul fiecărui individ, chiar şi o singură doză din acest drog poate fi fatal”, a precizat, pentru sursa citată, Sorin Pletea, medic primar psihiatru la Spitalul „Alexandru Obregia” din București. (Sursa foto: Adevărul)

 

Te-ar putea interesa și: