Un șofer a rămas fără permisul de conducere din cauza unui medicament. Cum a reușit să anuleze sancțiunea

Un șofer a rămas fără permisul de conducere din cauza unui medicament. Cum a reușit să anuleze sancțiunea Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Un șofer din Hunedoara, care a rămas fără permisul de conducere din cauza alcoolemiei, a demonstrat că nu a băut niciun strop de alcool înainte de a se urca la volan. Conducătorul auto a spus că de vină este un medicament pe care și-l administrează.

Un șofer din Hunedoara a fost lăsat pieton și a primit și o amendă, după ce a fost implicat într-un accident rutier. Conducătorul auto a fost testat și alcoolemia acestuia a fost de 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acest lucru a condus la retragerea permisului de conducere. Șoferul a dechis un proces la Judecătoria din Hațeg și a demonstrat că nu a băut alcool înainte de a se urca la volan.

Conducătorul auto i-ar fi spus polițistului că el nu consumă băuturi alcoolice. În plus, el i-a și explicat omului legii care ar putea fi cauza alcoolemiei ridicate. „Este posibil să fie influențată de medicamentul pe care-l administrează pentru rinita alergică, respectiv Bixtonim Xylo”. Bărbatul știa că este nevinovat și a cerut să îi fie colectate probe de sânge. Rezultatul analizelor a arătat o alcoolemie de zero mg/l.

Șoferul a cerut anularea procesului verbal după ce a primit analizele de sânge. El a motivat că „nu este conformă cu situația reală mențiunea din cuprinsul procesului-verbal de contravenție referitoare la faptul că a condus autoturismul și a fost implicat într-un accident de circulație în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliția a insistat pentru menținerea sancțiunii

Inspectoratul de Poliție Județean din Hunedoara (IPJ) a cerut ca sancțiunea să fie menținută. Oamenii legii au motivat că șoferului i s-a respectat dreptul la apărare pentru că a putut face obiecțiuni în timpul întocmirii procesului verbal, dar acesta a spus că nu are nimic de adăugat. „Procesul-verbal de contravenție este legal”, a mai transmis IPJ Hunedoara.

Instanța de judecată a decis ca procesul verbal să fie anulat pentru că șoferul a demonstrat că nu a consumat alcool înainte de a se urca la volan. „Instanța observă că petentul a dovedit netemeinicia procesului-verbal de constatare a contravenției, demonstrând că nu a condus vehiculul sub influența băuturilor alcoolice și, astfel, fapta reținută în procesul-verbal atacat nu există”, se precizează în hotărârea Judecătoriei din Hațeg, care nu este definitivă, potrivit Ziare.com.