Șofer, din Timiș, batjocorit de Medicina Legală. Cum l-au lăsat „pieton”, fără niciun motiv

Șofer, din Timiș, batjocorit de Medicina Legală. Cum l-au lăsat „pieton”, fără niciun motiv Etilotest. Sursa foto: Arhiva EVZ

Constantin Dimache, un inginer din comuna prahoveană Filipeștii de Târg, a rămas fără permis, chiar dacă avea alcoolemie zero când a fost oprit de un echipaj de poliție. El a declarat că totul s-a întâmplat din cauza celor de la Medicina Legală Timiș.

Constantin Dimache a avut peste două luni permisul de conducere suspendat, deși analizele de sânge au arătat că avea alcoolemie zero. El și-a recuperat permisul de conducere pe 20 martie a.c., după ce a început o acțiune în instanță pe 10 martie.

El a declarat că vinovați pentru tot ce s-a întâmplat sunt cei de la IML Timiș și IPJ Timiș. Acesta a mai spus că nu înțelege de ce a rămas fără permis dacă i-a ieșit o alcoolemie de doar 0,16. „Nu consumasem alcool, doar mâncasem un croissant cu aromă de șampanie”, a spus Constantin Dimache.

I-au fost recoltate două probe biologice de sânge, iar în dimineața de 13 ianuarie, agenții de poliție l-au dus la Institutul de Medicină Legală Timiș pentru a își achita analizele. Mai mult, bărbatul a declarat că a fost pus să aștepte mai multe ore pentru o greșeală pe care nu o făcuse.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nimeni nu i-a răspuns și nu i-a dat explicații

Bărbatul a declarat că a încercat să sune pentru a afla cât costă analizele, dar că nu i-a răspuns nimeni. Acesta a trimis și un mail pe adresa oficială a IML Timiș, dar nimeni nu l-a băgat în seamă. „Postul telefonic este extrem de solicitat de către numeroase instituții sau persoane fizice, care au convorbiri de durate diferite, astfel încât este posibil să nu se reușească susținerea unei convorbiri, o situație care a mai fost semnalată și care nu o dorim să existe”, a declarat Alexandra Enache. „Din păcate, e-mailul a ajuns în spam”, spune Alexandra Enache.

Dacă aveți această grupă de sange, există riscul de a avea un accident vascular cerebral înainte de vârsta de 60 de ani

Sursa: Arhiva EVZ

Bărbatul a mai spus că a primit un răspuns de la IML Timiș după o săptămână. El a declarat că IML Timiș a recunoscut că avea alcoolemia zero după ce și-a luat avocat.

„IPJ Timiș mi-au răspuns la e-mailuri de-abia pe 8 martie a.c. și mi-au comunicat că cele două probe biologice recoltate au arătat că aveam alcoolemie zero, și asta după ce mi-am luat avocat”, mai spune Constantin Dimache pentru Adevărul.