Evenimentul Zilei > Monden > Lovitura deceniului pe piața media din România. Celebrul prezentator se mută la Prima TV
Lovitura deceniului pe piața media din România. Celebrul prezentator se mută la Prima TV

Lovitura deceniului pe piața media din România. Celebrul prezentator se mută la Prima TV

Mircea Dinescu, celebrul prezentator al emisiunii „Politică și Delicatețuri” părăsește TVR 1 și se alătură echipei de la Prima TV.

Mircea Dinescu, îndrăgitul prezentator al emisiunii „Politică și Delicatețuri”, părăsește TVR1 și va prezenta o nouă emisiune la Prima TV.

Prima TV transmite că noua emisiune a lui Dinescu se va numi „Poezie și Delicatețuri”, și va ajunge pe micul ecran în luna martie.

Mircea Dinescu, gaza demisiunii „Politică Delicatețuri” părăsește TVR1. „Eu vreau să mă mai joc”

„Formatul acestei emisiuni îl am de 15 ani și faptul că a rezistat atât de mult și nu m-am plafonat, e un semn bun. Eu vreau să mă mai joc, mai ales că un vers de-al meu, de pe vremea comunismului, sună așa: „Opriți istoria, cobor la prima”.

Din luna martie chiar cobor la prima, la Prima TV. Propunerea de a veni la această televiziune a fost o întâmplare, am discutat și iată că mă aventurez aici cu emisiunea Poezie și delicatețuri, deci mai puțină politică și mai multă poezie, alături de bătrânii lăutari care au suferit mult anul trecut, din cauza pandemiei”, a spus Dinescu.

Prima TV a intrat în reorganizare

Prima TV a intrat în insolvență în 2015, dar din anul 2017 a devenit pasibilă pentru un plan de reorganizare aprobat de creditori. În acest plan se includea și un „business transfer”.

Inițiativa a fost luată în 2019 când compania i-a acordat omului de afaceri Adrian Tomșa un mandat de vânzare, dar în cele din urmă tranzacția nu a mai avut loc.

După lungi discuții cu trustul Dogan, din care face parte și Kanal D, Cristian Burci a primit o ofertă despre care se vehicula că ar valora 22 de milioane de lei în toamna anului 2019, dar de atunci nu s-a mai acționat în acest sens.

Pe data de  28 aprilie 2020, a fost semnat un contract de vânzare pentru televiziunea Prima TV.

Suma pe care s-a încheiat tranzacția este de 19 milioane de lei, iar cumpărătorul este Clever Media, grupul care deține și Look TV și cu care s-ar fi negociat în trecut.