Mihaela Bilic, provocare după sărbători. La ce trebuie să renunțăm pentru a reveni în formă

Mihaela Bilic, provocare după sărbători. La ce trebuie să renunțăm pentru a reveni în formă Mihaela Bilic.Sursa foto: Arhivă EVZ

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți și respectați specialiști în nutriție din România. Se poate afirma că a devenit o voce importantă în domeniul nutriției și a sănătății, demontând multe mituri cu privire la alimentație.

Mihaela Bilic a venit cu o provocare pentru români după excesele gastronomice din perioada sărbătorilor.  Medicul nutriționist spune că singura metodă de a ne reveni la forma iniţială ar fi să renunţăm la un produs cel puţin o lună de zile.

Mihaela Bilic, provocare după sărbători. Ne propune un ianuarie „uscat”

Mihaela Bilic. „Ianuarie uscat. Nu, nu e vorba de vremea de afară, ci de obiceiurile noastre alimentare. Conceptul vine din Anglia, unde „Dry January” se vrea o provocare de început de an care vizează consumul de alcool. După excesele gastronomice din perioada sărbătorilor este firesc să pornim în noul an cu rezoluții legate de un stil de viață sănătos. Iar renunțarea la alcool timp de o lună de zile poate fi un bun început!

Vin, Sticla De Vin, Vin Roșu, Ceașcă

Ne puteți urmări și pe Google News

Mihaela Bilic, despre alcool. Sursa foto: Pixabay

De ce alcoolul? Pentru că este un element fără de care putem trăi liniștiți, nu este necesar în niciun fel organismului, el doar ajută la relaxare. Însă pentru cei care consumă alcool regulat, o pauză de o lună de zile face diferența. Alcoolul se metabolizează exclusiv în ficat și este o substanță toxică pentru toate celulele din corpul uman, așa că un ianuarie uscat este similar cu un Detox!”, a spus Mihaela Bilic.

Vin, Pahar De Vin, Agrement, Băutură

Alcool. Sursa foto: Pixabay

Medicul mai spune că şi la zahăr trebuie renunţat măcar o lună de zile

Mihaela Bilic recomandă celor care nu beau alcool să renunţe la zahăr pentru a scăpa de colăceii de grăsime de pe abdomen.

„Și dacă nu beau alcool, o să întrebați, cu ce rezoluție alimentară să încep anul? Cu zahărul, adică cu eliminarea zahărului din dietă măcar o lună de zile. Nici nu știți cât de mult se aseamănă zahărul cu alcoolul ca impact negativ asupra celulelor și asupra siluetei. Gata cu relaxarea, v-ați făcut toate poftele de sărbători, acum este momentul să descoperiți ce gust are viața fără zahăr!

Zahăr, Dulce, Cuburi, Calorii, Zahar Alb

Mihaela Bilic, despre zahăr. Sursa foto: Pixabay

Ca și alcoolul, zahărul nu este esențial pentru supraviețuire, mai degrabă ține de poftă și plăcerea pentru gustul dulce. Zahărul are „calorii goale”, adică nu aduce beneficii pe plan nutrițional. Și la fel ca alcoolul ajută la îngrășat, cu formarea unui colăcel de grăsime pe abdomen”.

Mihaela Bilic spune că zahărul este principalul agent de îmbătrânire al pielii

Mihaela Bilic atrage atenţia celor care iubesc zahărul. Medicul nutriţionist spune că nici ficatul, nici celulele și nici silueta nu sunt fericite.

„Iar dacă silueta nu este o problemă pentru voi, aflați că zahărul este principalul agent de îmbătrânire al pielii, după soare și nicotină. Căutați o soluție cu efect antiaging și Detox? Atunci tăiați zahărul din dietă și veți primi și un bonus la capitolul imunitate! Zahărul crește stresul oxidativ în țesuturi și de aici toate problemele care țin de îmbătrânirea și îmbolnăvirea celulelor.

Shanghai, Cupcakes, Sită, Zahăr, China

Mihaela Bilic. Sursa foto. Pixabay

Degeaba iubește capul nostru zahărul și alcoolul, nici ficatul, nici celulele și nici silueta nu sunt fericite în prezenta lor. Dacă vreți să fiți sănătoși și să începeți anul în formă bună merită un „ianuarie uscat”, fără alcool sau/și fără zahăr! Primele 10 zile sunt mai grele dar apoi o să înceapă să vă placă și, cine știe, poate o țineți așa până la Paște”, a explicat MihaelaBilic.