Evenimentul ZileiInternationalManevra George Floyd-BLM se prăbușește la instanță. Expert: Folosirea forței, legitimă!

Manevra George Floyd-BLM se prăbușește la instanță. Expert: Folosirea forței, legitimă!

Manevra George Floyd-BLM se prăbușește la instanță. Expert: Folosirea forței, legitimă!
Un fost ofițer de poliție a fost citat la procesul lui Derek Chauvin și a explicat de ce acțiunea îndreptată împotriva lui George Floyd a fost legitimă.

Derek Chauvin, fostul ofițer de poliție care a acționat în forță și l-a omorât pe George Floyd, se află în plin proces penal. Un expert în folosirea forței a declarat juriului că acțiunea lui Chauvin a fost legitimă în acel caz. Iar fixarea celui decedat, la pământ, a fost legitimă.

Afirmații controversate făcute în timpul procesului polițistului care l-a omorât pe George Floyd

Barry Brodd, chemat în fața instanței, a spus că fostul polițist a acționat cu „responsabilitate obiectivă.” Evenimentul petrecut în luna mai a anului trecut a dus la moartea celui agresat. Și a stârnit un val de nemulțumire la nivel mondial. Tensiuni reactivate în ultimele zile, după ce, duminică, un bărbat afro-american a fost împușcat mortal de un ofițer de poliție într-o suburbie din Minnesota, aflată aproape de locul în care se desfășoară procesul lui Derek Chauvin.

„Am simțit că Derek Chauvin a acționat justificat, cu o rezonabilitate obiectivă, urmând politica departamentului de poliție din Minneapolis și standardele actuale de aplicare a legii în interacțiunea sa cu George Floyd”, a declarat în fața instanței Barry Brodd, care și el a fost ofițer de poliție, conform BBC.

„Este ușor să stai într-un birou și să judeci conduita unui ofițer”

El a mai precizat că polițiștii nu trebuie să aștepte să li se întâmple o agresiune. Ei ar trebui să anticipeze și să preîntâmpine un posibil atac. „Un ofițer de poliție nu trebuie să aștepte ă se întâmple. Trebuie să existe o teamă rezonabilă că cineva poate să lovească, să înjunghie, să împuște. Este ușor să stai într-un birou și să judeci conduita unui ofițer. Este mai mult o provocare să te pui în locul ofițerului, să încerci să faci o evaluare prin empatie. Să simți ceea ce simt ei, hotărârea pe care o iau atunci când le este frică”, a mai declarat Brodd.

De asemenea, el a mai explicat că mulțimea strânsă la locul incidentului a reprezentat un potențial pericol. Și i-a atras atenția lui Derek Chauvin de la George Floyd. Procurorul l-a întrebat pe Brodd dacă este de acord că orice polițist știe de pericolul de asfixiere care apare atunci când un suspect este ținut într-o anumită poziție. Martorul a răspuns afirmativ: „Da”.


Accesează: