Evenimentul Zilei > Justitie > S-a stins lumina pentru „Sultanul veiozelor”. Cum a vrut să păcălească Justiția după ce l-a omorât pe polițistul „Dulău”
S-a stins lumina pentru „Sultanul veiozelor”. Cum a vrut să păcălească Justiția după ce l-a omorât pe polițistul „Dulău”

S-a stins lumina pentru „Sultanul veiozelor”. Cum a vrut să păcălească Justiția după ce l-a omorât pe polițistul „Dulău”

Criminalul de origine turcă, Abdullah Ataș, supranumit „Sultanul veiozelor”, a solicitat magistraților suspendarea executării silite, pentru o despăgubire de 400.000 de euro, după ce a ucis cu sânge rece pe un agent de la Poliția Rutieră.

Fapta a avut loc în urmă cu cinci ani, când, beat fiind, Ataș nu a oprit după ce l-a luat pe capotă pe polițist și l-a purtat așa jumătate de kilometru. Victima, Gheorghe Ionescu, zis „Dulăul”, avea să moară la spital după trei săptămâni de chin. Lui Abdullah Ataș i s-au cerut daune uriașe, numai că el nu le-a plătit!

Ataș a fost condamnat la 23 de ani și jumătate de închisoare. Plus plata unor despăgubiri către familia celui care și-a pierdut viața. Doar că ucigașul a spus că nu are de unde să dea banii și s-a adresat instanței de judecată.

Criminalul a invocat că nu are venituri și că munca pe care o prestează acum este neremunerată, iar sumele care apar pe numele său sunt un ajutor din partea familiei, ajutor, care potrivit prevederilor legale, nu este supus executării -invocând în acest sens Decizia nr. 3/2016 din data de 04.04.2016 a Curții Constituționale

Argumentele sale nu au fost, însă, suficiente pentru a-i îndupleca pe magistrați.

Ataș nu mai are nicio șansă după ultimul verdict al instanței, în urma cererii de anulare a obligației de plată!

„Admite excepția nulității cererii de chemare în judecată, invocată din oficiu de instanță. Anulează cererea de chemare în judecată formulată de contestatorul Ataș Abdullah, în contradictoriu cu intimatul”, este decizia prin care a fost respins și recursul lui Ataș.

Abdullah Ataș era un cunoscut om de afaceri în Capitală, grație lanțului de magazine care vindeau corpuri de iluminat, potrivit cancan.ro