Evenimentul Zilei > International > Prințul Phillip a decedat. Britanicii își exprimă condoleanțele în fața Palatului Buckingham. Video
Prințul Phillip a decedat. Britanicii își exprimă condoleanțele în fața Palatului Buckingham. Video

Prințul Phillip a decedat. Britanicii își exprimă condoleanțele în fața Palatului Buckingham. Video

După ce Palatul Buckingham a anunțat vineri decesul la vârsta de 99 de ani a Prinţului Phillip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, esplanada din fața Palatului s-a umplut de britanici, veniți pentru a-și exprima compasiunea și regretul. 

Prințul Philip s-a retras din funcțiile publice în 2017. El a fost internat într-un spital din Londra pe 17  februarie și externat patru săptămâni mai târziu, pe 16 martie și dus la castelul Windsor. Unde vineri a trecut în neființă.

Acum britanicii au ieșit în fața Palatului Buckingham pentru a-i aduce un ultim omagiu. (VIDEO)

„Cu profundă tristeţe Majestatea Sa Regina anunţă decesul iubitului Său soţ, Alteţa Sa Regală Prinţul Philip, Duce de Edinburgh”, a transmis Palatul într-un comunicat.

„Alteţa Sa Regală a decedat în pace, în această dimineaţă, la Castelul Windsor. Alte anunţuri vor fi făcute la timpul potrivit. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume care deplâng dispariţia sa”, se mai spune în respectivul comunicat.

Ducele de Edinburgh ar fi împlinit în iunie, 100 de ani

Decesul a survenit la trei săptămâni după ce a fost internat timp de lună în spital pentru o infecţie şi apoi pentru o problemă cardiacă. După externare, prinţul Philip a revenit la castelul Windsor, situat la vest de Londra, unde şi-a petrecut perioada de izolare alături de soţia sa, Regina Marii Britanii, în vârstă de 94 de ani.

Ducele de Edinburgh, care ar fi împlinit 100 de ani în iunie, a fost internat la data de 16 februarie în spitalul privat King Edward VII din capitala britanică ca „măsură de precauţie” după ce s-a simţit rău. Palatul Buckingham a precizat câteva zile mai târziu că spitalizarea a survenit ca urmare a unei infecţii.

La începutul lunii martie, el a fost transferat la o altă unitate medicală din Londra, St Bartholomew’s Hospital, unde se află cel mai mare serviciu cardiovascular specializat din Europa, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale desfăşurate „cu succes”. A revenit la spital pentru a-şi continua recuperarea.

Philip, duce de Edinburgh, conte de Merioneth şi baron de Greenwich, cunoscut şi sub numele Philip Mountbatten, s-a născut pe 10 iunie 1921 în Corfu, Grecia, şi a deţinut titlul de prinţ al Greciei şi Danemarcei.