Evenimentul Zilei > International > Macron cere mai multă viteză în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19
Macron cere mai multă viteză în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19

Macron cere mai multă viteză în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19

„Suntem într-o cursă contra timp în privinţa virusului”, a spus președintele Franței, Emmanuel Macron.

Macron cere mai multă viteză în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19. Liderul de la Palatul Elysee a îndemnat Europa să acţioneze mai eficient şi mai rapid în obţinerea vaccinurilor împotriva COVID-19.

Emmanuel Macron a făcut aceste declarații, luni, când l-a primit în vizită pe omologul său sârb Aleksandar Vucic.

„Suntem într-o cursă contra timp în privinţa virusului”, a spus președintele Franței. El a precizat că opiniile sale sunt împărtăşite şi de cancelarul german Angela Merkel şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Macron cere mai multă viteză în obținerea vaccinurilor anti-COVID-19. Președintele francez a insistat pe eficiență

„Noi, europenii, trebuie să film mai eficienţi în această chestiune. Ştiu că aceasta este şi intenţia cancelarului Merkel şi a preşedintei Von Der Leyen. Vom continua în următoarele săptămâni şi luni să accelerăm lucrurile”, a declarat şeful statului francez, citat de Agerpres.

Duminică, Ursula von der Leyen, a discutat cu executivii a şapte companii farmaceutice cu care UE a încheiat contracte pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19.

70% din adulții din UE, vaccinați până la începutul toamnei

Firmele participante la discuţii cu șefa CE au fost BioNTech, Pfizer, Johnson & Johnson, Sanofi, AstraZeneca, Moderna şi Curevac.

Tot duminică, într-un interviu acordat canalului german ZDG, Ursula von der Leyen a amintit obiectivul UE de a vaccina 70% din adulţi până la începutul toamnei.

Blocul comunitar se confruntă cu presiuni mari în privinţa strategiei sale de vaccinare a populaţiei.

„Pandemia a evidenţiat factorul limitativ al capacităţilor de producţie. Este esenţial să abordăm aceste provocări”, a declarat șefa executivului European.

Comisia Europeană va înființa o nouă Autoritate pentru pregătirea şi răspunsul în situaţii de urgenţă în domeniul sănătăţii (HERA).

Va funcționa în cooperare cu sectorul privat, pentru a ajuta la anticiparea ameninţărilor şi pentru a veni cu răspunsuri.

În acest sens, a precizat Ursula von der Leyen, o schemă pilot a fost deja lansată.

Șefa executivului european a mai anunțat că AstraZeneca va livra 9 milioane de doze suplimentare de vaccin anti-COVID-19 în primul trimestru. În total, AstraZeneca va distribui în Europa 40 de milioane de doze.

Foto: Facebook