Evenimentul Zilei > EVZ Special > Întâlnirile intime ale lui Macron cu Armin Laschet
Întâlnirile intime ale lui Macron cu Armin Laschet

Întâlnirile intime ale lui Macron cu Armin Laschet

Într-o onoare rezervată oaspeților speciali, Macron l-a invitat pe noul lider al CDU, Armin Laschet, în grădinile Palatului Elysee.

Întâlnirile intime ale lui Macron cu Armin Laschet. Ele ar putea face parte dintr-o strategie mai largă a Franței pentru viitorul UE

Armin Laschet a fost numit noul președinte federal al creștin-democraților (CDU) de centru-dreapta.

Laschet a fost ales la începutul acestei luni, într-un al doilea tur de scrutin împotriva conservatorului Friedrich Merz. Cu 521 de voturi împotriva 466. În cursă se afla și outsiderul Norbert Röttgen.

Laschet, care din 2017 este premierul celui mai populat stat german din Renania de Nord-Westfalia,  susține continuarea liniei Angela Merkel. Și un „CDU de centru”.

În discursul său de victorie, Laschet a promis că va lupta pentru ca partidul să reușească în viitoarele alegeri regionale. Și să păstreze funcția de cancelar, scrie Express.

Întrucât alegerea lui Laschet marchează o nouă eră atât pentru Germania, cât și pentru blocul comunitar , Parisul pare a fi cel mai mulțumit de numirea sa.

Ministrul francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, a declarat pentru Welt Am Sonntag: „Aceasta este o veste excelentă pentru Franța și pentru Europa.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE