Succesorul lui Merkel, dat în vileag. „E un simpatizant al lui Putin”

Succesorul lui Merkel, dat în vileag. „E un simpatizant al lui Putin”

Armin Laschet, înlocuitorul Angelei Mekel la șefia CDU, a intrat în gura presei britanice. Jurnaliștii au cîutat în arhive și au găsit declarațiile controversate ale celui care aspiră să devină peste câteva luni cancelarul Germaniei.

Succesorul lui Merkel, dat în vileag. E un „simpatizant al lui Putin”, titrează presa britanică.  Jurnaliștii de la Express au găsit mai multe declarații în care premierul landului Renania de Nord-Westfalia s-a exprimat pentru strângerea relațiilor germano-ruse.

Descris de presă drept un politician care va continua politica „centristă” a Angelei Merkel , Armin Laschet și-a sprijinit fără crîcnire șefa chiar și în cele mai controversate decizii.  Inclusiv atunci când Germania a decis să primească mai bine de un milion de imigranți în timpul crizei din 2015.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doliu mare în familia Rothschild. S-a stins în floarea vârstei!

O singură dată a „înfuriat-o” pe  Merkel. S-a întâmplat primăvara trecută. Atunci, Laschet a sugerat că restricțiile de circulație ar trebuit aplicate mai devreme decât anunțase Merkel.

Succesorul lui Merkel, dat în vileag

În ceea ce privește relația cu Rusia, Laschet pare să meargă, însă, chiar mai departe decât fosta sa șefă. Există declarații, făcute în 2019,  în care actualul lider CDU se exprimă  în favoarea unei cooperări mai strânse între cele două țări.

„Simpatizant al lui Putin”?

Făcând referire la destinderea dintre NATO și Pactul de la Varșovia  din anii șaptezeci Laschet a declarat. „Pe atunci, într-o situație tensionată cu un sistem comunist totalitar, a fost stabilită o   comunicare. Acest lucru trebuie să fie posibil și pentru noi astăzi. Avem nevoie de Rusia pentru a găsi soluții multor probleme din întreaga lum”.

La ce folosesc criptomonedele?  Pot cumpăra orice, inclusiv moartea

Există multe conflicte în care trebuie să mergem înainte fără a renunța la poziția noastră, care e în conformitate cu dreptul internațional. De exemplu în ceea ce privește Crimeea. Putem spune clar asta, dar putem colabora în alte domenii și putem să continuăm contactele.”

Succesorul lui Merkel, dat în vileag. L-a felicitat pe Putin!

Mai mult,  Laschet l-a felicitat public pe  președintele Vladimir Putin pentru promisiunea de a ratifica acordul de la Paris privid schimbările climatice.

Oricît de echilibrate vi se par declarațiile lui Laschet, multe voci în Germania îl acuză că ar fi un Russlandversteher. Acesra este un termen batjocoritor cu care sunt etichetați  politicienii care dau dovadă de simpatue față de Rusia.

Dar Laschet pare a fi adeptul unei linii blânde  și în ceea ce privește China, poate și pentru faptul că protejarea exporturilor germane e cea mai mare preocupări a sa, scrie ziarul britanic Express.

Gates dă marea lovitură! Se face stăpân pe America