Evenimentul Zilei > International > Kremlinul sprijină acțiunile ciomăgarilor poliției din Rusia
Kremlinul sprijină acțiunile ciomăgarilor poliției din Rusia

Kremlinul sprijină acțiunile ciomăgarilor poliției din Rusia

5.414 de persoane care manifestau pașnic pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi au fost arestate, duminică, în peste 140 de orașe din Rusia. Franța a cerut Germaniei stoparea proiectului Nord Stream 2.

Kremlinul susține acțiunile ciomăgarilor poliției din Rusia. Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că sprijină acțiunile poliției din timpul manifestațiilor de duminică.

5.414 de persoane care manifestau pașnic pentru eliberarea lui Alexei Navalnîi  au fost arestate, duminică, în peste 140 de orașe din Rusia.

Dmitri Peskov a declarat că la protestele de duminică au participat destui „huligani și provocatori”.

S-au luat măsuri, a spus Peskov, împotriva unor persoane care au încălcat legea. El a invocat faptul că manifestaţiile nu au fost autorizate în prealabil.

„Este vorba de manifestaţii ilegale. În mod firesc, poliţia ia măsuri împotriva participanţilor la demonstraţii ilegale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

La protestele pro-Navalnîi au participat destui „huligani şi provocatori cu un comportament mai mult sau mai puţin agresiv faţă de oamenii legii, ceea ce este inacceptabil”.

Kremlinul sprijină acțiunile ciomăgarilor poliției din Rusia. La protestele pro-Navalnîi au participat „huligani și provocatori”

„Prin urmare, poliţia a acţionat şi a luat măsuri”, a spus Peskov. El a exclus un „dialog cu huliganii şi provocatorii, împotriva cărora trebuie aplicată legea cu severitate”.

Kremlinul aduce ca argument că manifestaţiile nu au fost autorizate în prealabil. Ele, deci, sunt ilegale. Astfel încât,  poliţia are mână liberă să acţioneze împotriva celor care încalcă legea.

Marșurile de duminică au avut loc începând de la Vladivostok (Extremul Orient rus) şi Novosibirsk (Siberia) până la Ekaterinburg (Ural), Sankt-Petersburg (nord-vest) şi Moscova.

Potrivit unor comentatori, sprijinul pentru Alexei Navalnîi a fost doar un pretext.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE