Evenimentul Zilei > International > Putin nu vrea să audă de eliberarea lui Alexei Navalnîi
Putin nu vrea să audă de eliberarea lui Alexei Navalnîi

Putin nu vrea să audă de eliberarea lui Alexei Navalnîi

Putin a respins toate apelurile occidentale pentru eliberarea disidentului Alexei Navalnîi. Și a avertizat cu privire la orice nouă manifestație de protest în favoarea principalului opozant al lui Vladimir Putin.

Putin a respins toate apelurile occidentale pentru eliberarea disidentului Alexei Navalnîi. Kremlinul a respins, marți, cererile occidentale de eliberare a disidentului Alexei Navalnîi.

Acesta se află încarcerat după ce s-a întors în Rusia, din Germania. Totodată, Kremlinul i-a avertizat pe partizanii lui Navalnîi care vor să manifesteze în acest weekend în Rusia.

Militantul anti-corupție (44 de ani) a fost arestat, duminică, după ce s-a întors din Berlin. Navalnîi se afla în convalescență, după otrăvirea sa, în luna august.

Tentativă de omor pe care Navalnîi i-o atribuie direct lui Vladimir Putin. În timp ce Kremlinul neagă orice implicare a autorităților în acest caz.

Principalele cancelarii occidentale au cerut eliberarea „imediată” a lui Alexei Navalnîi. Și au insistat ca Moscova să dea detalii cu privire la otrăvirea disidentului și să ancheteze această tentativă de asasinat, scrie Le Point.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, marți, că Moscova „nu intenționează să ia în considerare” apelurile occidentale pentru eliberarea opozantului.

„Este o chestiune total internă și nu vom permite nimănui să intervină în ea”, a adăugat Peskov.

Alexei Navalnîi a fost închis până cel puțin până la 15 februarie.

Ca parte a unei proceduri pentru încălcarea controlului judiciar și a fost plasat în carantină, din cauza pandemiei de coronavirus.

După anunțul că a fost pus în arest, Navalnîi și susținătorii lui au cerut rușilor să manifesteze, sâmbătă, pe tot teritoriul Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a judecat că astfel de apeluri și adunări ar putea însemna „activități ilegale”.

Orice demonstrație necesită acordul autorităților din Rusia. În plus, într-o mare parte a teritoriului, inclusiv în Moscova, adunările în masă sunt interzise din cauza pandemiei.

Un apropiat colaborator al lui Navalnîi, Leonid Volkov, a indicat că nu va fi depusă nicio cerere de autorizare. Pentru că rușii au „dreptul constituțional” de a manifesta.

Mitingurile sunt planificate în multe orașe, de la Moscova și Sankt Petersburg în vest, până la Habarovsk, în Extremul Orient. Trecând prin Ekaterinburg, în Ural.

Demonstrațiile neautorizate ale opoziției duc adesea la represiune brutală și la numeroase arestări.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: