Evenimentul ZileiInternational30 de zile de arest pentru Alexei Navalnîi. Cum a fost primit în Rusia

30 de zile de arest pentru Alexei Navalnîi. Cum a fost primit în Rusia

30 de zile de arest pentru Alexei Navalnîi. Cum a fost primit în Rusia
Alexei Navalnîi a fost arestat imediat de cum a intrat pe teritoriul Rusiei, anume luni dimineața când și-a încheiat zborul din Germania.

Autoritățile din Rusia au decis ca Alexei Navalnîi să rămână în arest pentru 30 de zile.

El a fost arestat imediat cum a ajuns în Rusia, la cinci luni când  a fost otrăvit cu agentul noviciok.

 Alexei Navalnîi, liderul opoziției din Rusia, a zburat din Germania și a aterizat duminică dimineață în Rusia, unde agenții mascați îl așteptau deja. El a fost reținut imediat și dus la o secție de poliție din Khimki, nordul Moscovei.

Alexei Navalnîi rămâne în arest 30 de zile

Principalul opozant al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, a fost reținut de poliție la sosirea sa pe Aeroportul Șeremetievo, aflat la nord de Moscova. Navalnîi se pregătea să treacă prin controlul pașapoartelor, au notat jurnaliștii AFP la fața locului.

Serviciile penitenciare ruse au avertizat că nu vor ezita să-l aresteze pe Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, imediat ce va ajunge în Rusia.

Autoritățile îl acuză pe Navalnîi că a încălcat, în timp ce se afla în Germania, în ultimele luni, condițiile „unei pedepse cu închisoare cu suspendare pe care a primit-o în 2014”.

Autoritatea penitenciară rusă, FSIN, confirmă că Navalnîi a fost reținut pentru încălcarea condițiilor de probațiune. El va rămâne în arest până la ședința judecătorească.

„La data de 17 ianuarie, pe aeroportul Șeremetievo, agenții operativi ai FSIN l-au reținut pe Navalnîi. Cercetat în mai multe dosare penale” , a declarat un purtător de cuvânt citat de agenția Interfax.

Luni dimineață, Navalnîi a fost audiat sumar în fața secției de poliției în care fusese dus de la aeroport. Susținătorii săi au calificat situația drept un „circ”.

Avocații opozantului spun că au primit înștiințarea că va avea loc această procedură cu câteva minute înainte de începerea ei.

Nu au avut timp să citească documentele sau să vorbească cu Navalnîi, scrie Digi24.


Accesează: